Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze tips kun jij je nagels perfect lakken!

Anja
2 min read

Soms zie je filmpjes op YouTub over een bepaald kunstwerk op je nagels. De vrouwen in die filmpjes weten uitmuntend secuur de nagellak op hun nagels aan te brengen, met een prachtig resultaat. Als jij dat dan, gemotiveerd door het filmpje, ook wilt proberen is het resultaat niet zo mooi. Het gaat al fout bij stap 1. Hoe doe je dat, perfect je nagels lakken?

Zorg voor een goede grondlaag

Maak eerst je nagels helemaal schoon: wassen, vijlen en droogmaken. Als er nog vuil opzit, kan dat straks voor oneffenheden zorgen. Als je nagels helemaal schoon zijn, breng dan een grondlaagje aan. Ja, een grondlaagje. Het is net als een auto lakken. Met die grondlaag hecht de verf beter en heb je een gladder resultaat. Dit kun je gewoon kopen in de winkel – ga voor de transparante basis coat.

Wees grondig, maar aandachtig

Als de grondlaag helemaal gedroogd is, kies dan een mooie nagellak uit. Zet een lamp (bij voorkeur een ledlamp) gericht op je nagels, zodat je optimaal zicht hebt. Breng twee lagen aan. Lak zachtjes, maar recht van je nagel af. Zo krijg je het mooiste resultaat. Laat je nagels drogen en breng na vijftien minuten de tweede laag aan.

Finishing touch

Gebruik een corrector pen of pen remover om het helemaal af te maken. Hiermee kun je de onderkant van je nagels een stukje vrijhouden van nagellak. Ook kun je eventuele ongelukjes weghalen! Geef de voorkeur aan de pen: daarmee kun je preciezer werken.  Mocht je figuurtjes willen maken op je nagels, kun je na deze stappen daaraan beginnen. Breng helemaal aan het einde (dus als je écht overal mee klaar bent) nog een transparant laagje op de nagels aan. Zo krijg je het meest schijnende resultaat. Veel succes!

 

 

Deze nagellakkleurtjes zijn populair!

Wat zijn schimmelnagels?

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…