Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met de Mobilehome skiën in België: De beste plaatsen

Camille
4 min read

Op wintersport gaan is niet voor iedereen weggelegd. Een weekje skiën komt al gauw neer op zo’n zeshonderd euro per persoon. Daaronder verstaan we reiskosten, verblijfskosten, skipassen enzovoorts. Daarbij komt ook nog eens dat je betrekkelijk lang onderweg bent en de reis door het winterweer niet zonder gevaren is. Als je graag wat dichter bij huis wilt skiën met een kleiner budget kun je ook kiezen voor een land als België.

Voor beginners en liefhebbers van sneeuwpret

Natuurlijk moet je je realiseren dat België geen Zwitserland is. De skigebieden zijn dus minder groot en steil. Maar sneeuwzeker zijn ze daarentegen vaak wel dankzij sneeuwkanonnen. Als je nog niet zo ervaren bent met skiën is het een uitstekende plek voor wat oefening. Wellicht ter voorbereiding op de ‘echte’ wintersport.  Dankzij de sneeuwzekerheid is België ook ideaal voor iedereen die op zoek is naar winterpret in de sneeuw. Genoeg redenen om te gaan genieten van een prachtige wereld in wit op een reisafstand van maximaal vier uur.

Naar België met de mobilhome

België is goed te bereizen, vooral met de mobilehome. De wintersportplaatsen zijn namelijk goed ingesteld op mobilehomes. Je kunt daarmee nog een stuk goedkoper uit zijn dan wanneer je zou verblijven in een hotel of appartement.  Dus als je voordelig en dichtbij huis wilt gaan skiën is het echt een aanrader om met de mobilehome naar België af te reizen.

Waar kun je terecht?

De Belgische Ardennen zijn de aangewezen plek voor wintersport. Vanuit Nederland is dit prima te bereizen. Vanaf Maastricht ben je er zelfs al in een uur. In de Ardennen liggen diverse skigebieden met voornamelijk blauwe en rode pistes. De gebieden zijn relatief klein en de afdaling niet heel steil, maar hierdoor zijn de kosten ook relatief laag. Een skipas voor één dag kost gemiddeld maar 12 euro en ski’s huur je al voor 14 euro per dag. Zeer voordelig dus.

De beste skigebieden in de Ardennen

In de Belgische Ardennen zijn meerdere skigebieden waar je kunt wintersporten. Als je met je mobilehome op reis wilt kun je echter beter kiezen voor een wintersportplaats waar een goede parking is zoals één de onderstaande bestemmingen:

  • Baraque Michel
  • Signal de Botrange
  • Baraque de Fraiture.

Al deze gebieden zijn voorzien van uitstekende parkings waar je terecht kunt met je mobilehomes, wij bespreken ze één voor één.

Parking Jalhay-Sart-Baraque Michel

De top Baraque Michel is met een hoogte van  674m één van de hoogste ‘bergen’ van België en daarmee ook een relatief sneeuwzeker gebied om te gaan skiën. Behalve skiën zijn er ook volop mogelijkheden voor liefhebbers van langlaufen en wandelen. De dichtstbijzijnde parking is drieënhalve kilometer verderop gelegen, pal naast de N68.

Waimes – Signal de Botrange

De parking Waimes – Signal de Botrange is gelegen aan de berg ‘Signal de Botrange’. Deze top met een hoogte van 694m leent zich prima voor een heerlijk dagje skiën. De parking zelf is bedekt met asfalt en biedt voldoende ruimte om je mobilehome te parkeren. Op de parking zelf is bovendien een gelegenheid waar je ski’s kunt huren. Zo kun je meteen aan de slag.

Baraque de Fraiture:

Dit skigebied is misschien wel de populairste wintersportplaats van België. Het gebied ligt in België maar deels ook in Luxemburg. De gemiddelde hoogte is 652m en het landschap leent zich perfect voor een skivakantie. Er zijn drie skipistes waar je dankzij de verlichting ook ’s avonds nog terecht kunt. Behalve skiën kun je hier ook geweldig rodelen op de rodelbaan. De parking bij Baraque de Fraiture die dezelfde naam draagt is bijzonder groot en biedt plaats aan achthonderd voertuigen. Ook met een mobilehome kun je hier staan. Aan de rand van de parking is een cafetaria gevestigd waar je eenvoudig eten kunt bestellen. Dus ook in je eerste levensbehoeften is voorzien. En als je boodschappen wilt doen ben je in no-time in het dorpje Fraiture waar volop winkels en eetgelegenheden zijn.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…