Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Op vakantie met de mobilhome: Aandachtspunten

Camille
4 min read

Op reis gaan met de mobilehome is fantastisch. Je bent zo vrij als een vogel, alles wat je nodig hebt is aanwezig in het voertuig. Je kunt hem op tal van plaatsen parkeren en je bent ook zo weer klaar om te vertrekken. Toch moet je wel goed voorbereid zijn voor je op vakantie vertrekt. Ook met de mobilhome kun je in de problemen komen als je niet de juiste maatregelen treft. Daarom vind je hieronder een nuttige aantal adviezen!

Oefen voor je vertrek

Met de meeste mobilhomes kun je rijden als je in het bezit bent van een regulier rijbewijs B. Toch moet je het rijden niet onderschatten. Met een mobilhome rijden is namelijk helemaal anders dan rijden met een auto of caravan. Om te beginnen is een mobilhome veel langer, hoger en breder. Hierdoor kun je niet zomaar eenvoudig inparkeren. Het is altijd aan te raden om iemand mee te laten kijken. Omdat de mobilhome relatief zwaar is moet je ook rekening houden met een langere remweg. Houdt daarom een maximum snelheid van 100 kilometer per uur aan. Ook optrekken gaat trager. Dit betekent dat het voertuig zich anders gedraagt op een helling. Wees dus voorzichtig als je met de mobilhome in de bergen gaat rijden. Om te wennen aan het rijden, is het verstandig om thuis alvast te oefenen met de mobilhome.

Controleer de mobilhome bij elk vertrek

Bij elk vertrek moet je de mobilhome opnieuw goed controleren. Kijk of alle ramen en luiken dicht zijn. Alle deuren en kasten moeten op slot zitten en voorkom dat er dingen rond gaan slingeren. Dat is niet alleen funest voor je spullen maar kan ook een serieus gevaar vormen voor je eigen veiligheid. Kijk dus voor de zekerheid alles na voordat je wegrijdt.

Denk aan je veiligheid

Reizen met een mobilhome is hartstikke leuk maar brengt ook risico’s met zich mee. Doordat je vaak langere perioden onderweg bent heb je veel spullen bij je en het is voor dieven niet moeilijk te raden waar die spullen ongeveer zullen liggen. Het is van het grootste belang om waardevolle zaken daarom uit het zicht op te bergen en alle deuren op slot te draaien. Ook voor jouw persoonlijke veiligheid is het belangrijk dat je je gezond verstand gebruikt. Parkeer je mobilhome nooit op een slecht verlichte plek die je niet honderd procent vertrouwt. Slapen op een parkeerplaats langs de snelweg is geen aanrader, hier loopt vooral ’s nachts allerlei gespuis rond. Rijdt liever een dorpje in en zoek daar een goede plek voor de nacht.

Gebruik een checklist

Of je nu voor het eerst op reis gaat met een mobilhome of niet, zorg dat je basisuitrusting in orde is. En omdat je veel dingen nodig hebt is het verstandig om een checklist te gebruiken bij het inpakken. Zo weet je zeker dat je later niet in de problemen komt als blijkt dat je cruciale zaken bent vergeten.

Laat je goed informeren

Als je voor het eerst op pad gaat met de mobilhome is het belangrijk dat je alles weet over het voertuig. Je kunt hiervoor advies inwinnen bij de verkoper of verhuurder. Wellicht heeft deze ook een handleiding voor je. Dit is wel zo praktisch, want waarschijnlijk weet je niet hoe je om moet gaan met de gasfles of de afvoer van het chemisch toilet. Ook voor de af- en aanvoer van water moet je beschikken over de juiste kennis. En vergeet niet om na te gaan hoeveel brandstof de mobilhome precies verbruikt, zodat je op tijd kunt tanken.

Vergeet je reisverzekering niet

Als je op vakantie gaat is een reisverzekering onmisbaar. Dit geldt ook voor als je op reis gaat met de mobilhome. Je kunt speciaal hiervoor een reisverzekering afsluiten die ook jouw mobilhome meeneemt in de verzekering. Dan worden problemen aan de mobilhome onderweg voor jou verholpen. Zo kun je onbezorgd genieten.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…