Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Monnikspeper extract verlicht overgangsklachten

Olivier
2 min read

Als je in de overgang zit, krijg je gegarandeerd te maken met bepaalde vervelende overgangsklachten. Overgangsklachten worden veroorzaakt door een disbalans in de vrouwelijke hormonen in het lichaam, die tijdens de overgang ontstaat door een verminderde productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

Je kunt jouw hormoonniveau weer in balans brengen door kunstmatige hormonen te nemen, maar veel vrouwen vinden dit geen prettig idee. Gelukkig is er ook een natuurlijke behandeling voor de verstoorde hormoonbalans en de bijbehorende overgangsklachten, namelijk met een monnikspeper extract. Meer over de behandeling van overgangsklachten met een monnikspeper extract, lees je op deze pagina.

Monnikspeper

De monnikspeper is een helende plant die ook wel de kuisheidsboom wordt genoemd. De plant groeit in landen rond de Middellandse Zee, in Centraal-Azië en in Noord-Amerika. De paarse plant produceert vruchten, die een beetje op bessen lijken en gedroogd gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Zijn de bessen gedroogd, dan lijken ze een beetje op pepers. Daarom worden de vruchten van de boom ook wel monnikspeperbessen of monnikspepers genoemd.

In Europa en Noord-Amerika wordt monnikspeper al meer dan 2000 jaar gebruikt als zogenoemd fytotherapeuticum. Zo wordt het kruid bijvoorbeeld gebruikt bij spijsverteringsklachten en acne, maar ook bij klachten die veroorzaakt worden door een verstoorde hormoonbalans. Denk hierbij ook aan de verschillende overgangsklachten.

De werking van monnikspeper extract

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de monnikspeperbes een sterk harmoniserende invloed heeft op de hormoonhuishouding van het lichaam. De bessen werken vooral sterk op de hormoonhuishouding in het vrouwelijk lichaam en daarom worden de vruchten veel gebruikt bij klachten die door een verstoorde hormoonhuishouding veroorzaakt worden. Denk hierbij aan menstruatieklachten en PMS-klachten, maar ook overgangsklachten.

Door monnikspeper extract te gebruiken, kun je bepaalde overgangsklachten flink verminderen. Het gaat om klachten waaronder hoofdpijn, stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, angsten, slapeloosheid, opvliegers en zweetaanvallen. Door dit natuurlijke extract dagelijks te gebruiken, kom je jouw overgang dan ook veel prettiger en bovendien vlotter door.

Een natuurlijke behandeling van overgangsklachten

Een monnikspeper extract wordt van natuurlijke monnikspeperbessen gemaakt. Dit betekent dat een behandeling met dit extract volledig natuurlijk is, zonder chemische toevoegingen om de overgangsklachten te verminderen. Dit maakt het extract ideaal voor vrouwen die hun overgangsklachten willen verminderen, maar geen kunstmatige hormonen of andere chemische middelen willen gebruiken om van hun klachten af te komen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…