Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Naar Disneyland met de kleinkinderen

Camille
4 min read

Wil je eens iets speciaals doen met de kleinkinderen maar weet je nog niet wat? Misschien is Disneyland Parijs wel wat je zoekt. Voor veel kinderen zal dit een droom zijn die werkelijkheid. Dit grote themapark bevind zich zo’n dertig kilometer van de Franse hoofdstad Parijs en is goed aan te reizen. Je kunt er het hele jaar terecht en zeker rond de feestdagen kun je profiteren van allerlei extra festiviteiten. Met de kerst is het park bijvoorbeeld helemaal getransformeerd tot een sprookjesachtige kerstwereld.

Wat is Disneyland Parijs precies?

Disneyland Parijs presenteert zich als ‘Een plek waar dromen waar worden’. En het moet gezegd worden, je waant je in een andere wereld. Het enorme attractiepark is opgedeeld in verschillende kleinere themaparken. Zo is er bijvoorbeeld het Disneyland Park, hier lopen alle beroemde Disneyfiguren rond. De kleinkinderen kunnen ze de hand schudden en naar hartenlust op de foto met al hun Disneyhelden.

Ook kun je hier genieten van prachtige shows, parades en nog veel meer. Het tweede park heet het Walt Disney Studios park. In dit attractiepark kom je van alles te weten over films. Niet alleen de Disney Films zelf komen aan bod, je ziet ook hoe ze gemaakt worden. Een bezoekje aan dit park is leuk en leerzaam, óók voor volwassen. In het derde park vind je alle horecagelegenheden. En dit zijn er nogal wat.

Uiteraard zijn hier ook volop winkels met merchandise. Hier kun je bijvoorbeeld de beroemde Mickey Mouse oren kopen of de jurk van Elsa. Het laatste park bevat zeven hotels met elk een eigen thema. Het hotel is zowel van binnen als van buiten helemaal aangepast op dit thema. Als je hier logeert waan je je echt in een andere wereld met name voor de kinderen is het een geweldig ervaring.

Voorzieningen voor kinderen

Een belangrijke reden om te kiezen voor dit themapark is om dat het zo goed is ingesteld op kinderen. En dit geldt ook voor de thema hotels. Deze zijn volledig ingespeeld op ouders en kinderen. Je vindt er dan ook vele voorzieningen die het jou en de kinderen zo aangenaam mogelijk maken. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 • Gereduceerde tarieven voor kinderen.
 • ‘Babyswitch’, als volwassene om de beurt in de attractie zonder tweede keer in de rij.
 • Een kindermenu in elk restaurant.
 • In alle restaurants zijn kinderstoelen en flessenwarmers .
 • In alle hotels en parken zijn binnen- en buiten speelplaatsen.
 • In de hotels zijn kinderspeelhoeken met activiteiten.
 • In de hotels zijn gratis bedjes en flessenwarmers.
 • In alle Disney hotels is een babysitservice
 • In het Disney hotel is een boetiek waar je luiers en babyvoeding kunt kopen.
 • In het park zijn kinderwagens te huur.
 • In de parken zijn babyverzorgingscentra, ook hier kun je luiers en voeding kopen.
 • In alle toiletten zijn verschoningsmogelijkheden.
 • Meerdere ontmoetingspunten voor verdwaalde kinderen.
 • Verschillende EHBO-posten, speciaal voor kinderen.

Kindvriendelijk overnachten in een Disneyland hotel

Als je met de kleinkinderen naar Disney Land Parijs gaat wil je de ervaring natuurlijk compleet maken met een verblijf in één van de zeven Disney hotels. Deze hotels zijn bijna allemaal op loopafstand van de parken, wat handig is voor jou én de allerkleinsten. Elk hotel heeft een thema. Voor een kind is dit absoluut een magische belevenis. Ze wanen zich een prins of prinses in het Victoriaanse Disneyland Hotel. Of waarom niet een reis in de tijd maken en overnachten in het Wilde Westen? Disney’s Hotel Cheyenne biedt een echte prairie-ervaring.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…