Shanghai kondigt einde van lockdown aan
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Inhoud
Zowat elke week komt de avocado in beeld bij foodbloggers, gezondheidscoaches of diëtisten. De populariteit van de avocado komt natuurlijk voort uit het feit dat deze vrucht erg gezond is en in elk evenwichtig dieet past. Een avocado bevat heel wat gezonde vetten die je cholesterol onder controle houden en daardoor dus de gezondheid van je hart verbeteren.
Avocado kan je in tal van gerechten verwerken. Blokjes of schijfjes kunnen in je salade voor extra smaak zorgen, als snack eet je gewoon wat blokjes avocado met peper en zout en wie zijn gasten wil verwennen maakt even snel wat guacamole met nacho’s. Ook al heeft avocado een bepaalde smaak, met kruiden kan je steeds een hapje naar jouw smaak maken.
De ‘gewone’ guacamole deed het enorm goed in 2017, maar nu is het tijd om een nieuwe creatieve manier te bedenken om avocado te gebruiken. Wie graag lekkere hamburgers eet of droge salades wat wil upgraden, grijpt misschien vaak naar ongezonde producten. Ketchup en mayonaise of een iets te vettige vinaigrette maken je maaltijd helaas dat tikkeltje ongezonder. Zonde toch? Daar hebben de avocado-goeroes nu iets nieuws op gevonden: avocado mayonaise. Perfect om je burger dat tikkeltje extra smaak te geven, je pasta op te fleuren of op toast te smeren.
Gezond, boordevol goede voedingsstoffen en zó smaakvol. Maak het snel zelf met dit receptje.
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon