Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De nieuwe trend met avocado: Avocado mayonaise

Elise
2 min read

Zowat elke week komt de avocado in beeld bij foodbloggers, gezondheidscoaches of diëtisten. De populariteit van de avocado komt natuurlijk voort uit het feit dat deze vrucht erg gezond is en in elk evenwichtig dieet past. Een avocado bevat heel wat gezonde vetten die je cholesterol onder controle houden en daardoor dus de gezondheid van je hart verbeteren.

Avocado gerechten

Avocado kan je in tal van gerechten verwerken. Blokjes of schijfjes kunnen in je salade voor extra smaak zorgen, als snack eet je gewoon wat blokjes avocado met peper en zout en wie zijn gasten wil verwennen maakt even snel wat guacamole met nacho’s. Ook al heeft avocado een bepaalde smaak, met kruiden kan je steeds een hapje naar jouw smaak maken.

Nieuwe trend in avocadoland

De ‘gewone’ guacamole deed het enorm goed in 2017, maar nu is het tijd om een nieuwe creatieve manier te bedenken om avocado te gebruiken. Wie graag lekkere hamburgers eet of droge salades wat wil upgraden, grijpt misschien vaak naar ongezonde producten. Ketchup en mayonaise of een iets te vettige vinaigrette maken je maaltijd helaas dat tikkeltje ongezonder. Zonde toch? Daar hebben de avocado-goeroes nu iets nieuws op gevonden: avocado mayonaise. Perfect om je burger dat tikkeltje extra smaak te geven, je pasta op te fleuren of op toast te smeren.

Gezond, boordevol goede voedingsstoffen en zó smaakvol. Maak het snel zelf met dit receptje.

Ingrediënten:

  • 1 rijpe avocado, ontpit en in blokjes
  • 50 ml olijfolie
  • ½ el knoflookpoeder of 1 teentje look of guacamole kruiden (te vinden in pakjes in de supermarkt)
  • 1 tl citroensap
  • Peper en fijn zout
  • 1 el mosterd

Bereiding:

  • Meng simpelweg de avocadoblokjes met de olie en het knoflookpoeder en plet de brokjes.
  • Voeg de andere ingrediënten toe en meng goed. Voor een gladde structuur kan je de mayonaise ook mixen met een staafmixer. Laat daarna wel even opnieuw op kamertemperatuur afkoelen.
Door Elise

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…