scrollTop top

De voordelen van guacamole

De voordelen van guacamole

Guacamole, het lekkere groene sausje dat voornamelijk bestaat uit avocado’s. Heerlijk voor bijvoorbeeld Mexicaanse taco’s of om gewoon lekker rauwe groente in te dippen. Naast dat guacamole verschrikkelijk lekker is, zitten er ook veel verbonden aan het eten van guacamole. Guacamole bestaat uit gepureerde avocado, gemengd met salsa (in blokjes gesneden tomaten, ui, pepers en koriander) en bevat onder andere gezonde vetten, vitaminen en vezels. Wij hebben alle voordelen van guacamole voor jullie op een rijtje gezet!

1. Gezonde vetten

Door de grote hoeveelheid avocado in guacamole, bevat deze een hoog gehalte onverzadigde vetten. Deze zorgen voor een lager cholesterolgehalte en stabiliseren het hartritme.

2. Vitaminen

Ook zitten er meer dan 20 vitaminen in dit groene sausje, onder andere B, E en K. Deze zijn goed om je ogen te beschermen. En door alle antioxidanten zorgt het ervoor dat je immuunsysteem beter wordt.

3. Afvallen

Avocado’s stillen je honger beter dan andere koolhydraten. Ze zijn dan wel erg vet, maar wanneer je veel guacamole eet, zal je eerder afvallen. Dit omdat je minder andere (ongezonde) dingen zult eten.

Lees ook


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  522.422.305
 • Aantal
  doden
  6.268.440
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.134.293
 • Aantal
  doden
  31.675

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!