Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nooit meer kroezelig haar met deze 6 tips

Bram
2 min read

Een ‘bad hair day’ komt altijd op het slechte moment. Hoe kan je ervoor zorgen dat je nooit meer kroezelig haar hebt? Met deze 6 tips merk je onmiddellijk het verschil.

1. Was je haar minder vaak

Door je haar vaak te wassen verliest je haar natuurlijke oliën. Die natuurlijke oliën maken je haar juist glad en elastisch. Probeer je haar maximum om de dag te wassen. Drie keer per week is goed, 1 keer per week is ideaal.

2. Gebruik af en toe een haarmasker

Een haarmasker uit klei, hydraterende zalf of aloë Vera kan wonderen doen. Breng één keer per week een haarmasker aan en je zal snel het verschil zien.

3. Gebruik je een haardroger?

Er bestaan heel wat vooroordelen over de haardroger. Je haar zou er droog en kroezelig van worden. Zolang je hittebestendige spray gebruikt mag je gerust je haar drogen met een haardroger. Let er wel op dat je de haardroger niet op de warmste temperatuur zet.

4. Koop een goede haarborstel

Koop een zachte haarborstel die gemakkelijk is in gebruik. Kam je haar altijd als het droog is. Wanneer je haar kamt als het nat is zal het veel gemakkelijker breken.

5. Heb je lang haar? Ga dan slapen met een losse vlecht in je haar

Lang haar raakt makkelijk in de war. Elke keer je je haar kamt kan je haar beschadiging oplopen. Om te voorkomen dat je haar in de knoop raakt ,doe je er goed aan om het ‘s nachts in een losse vlecht te houden. Je haar zal ’s morgens een stuk makkelijker te kammen zijn, met minder beschadigd haar tot gevolg.

6. Spoel je haar met appelazijn

Om je haar extra glans te geven kan je het na je wasbeurt uitspoelen met appelazijn. Je gebruikt hiervoor één glas water met drie soeplepels appelazijn. Appelazijn voed je haar en herstelt de PH-waarde van je haar. Het is aanbevolen om maximum drie keer per week je haar te spoelen met appelazijn. Het resultaat is merkbaar zachter aanvoelend en minder kroezelig haar.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…