Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ontmoet Iris Willems: onze nieuwe selfcoaching expert die je leert om meer uit jezelf te halen

3 min read

Hoewel over burn-outs en stress soms niet serieus worden genomen, worden heel veel mensen ermee geconfronteerd. Zowel in het ‘gewone leven’ als in deze coronaperiode lopen mensen heel vaak achter zichzelf aan. Onze nieuwe experte Iris Willems, psychologe en selfcoach met meer dan 20 jaar ervaring, kan je hierbij helpen.

Je hersenen slimmer leren gebruiken

Iris behaalde in 1993 het diploma Klinische Psychologie, maar dat ging niet vanzelf. Zoals velen was ze ervan overtuigd dat ‘je er wel komt als je hard werkt’. Maar dat harde werken had voor Iris niet het gewenste effect. Ze werkte té hard en liep tegen haar eigen grenzen aan, wat jammer genoeg een herkenbare situatie is voor velen onder ons.

Iris verdiepte zich in de werking van ons brein en welk effect dat heeft op onze resultaten. Dankzij dat onderzoek ontdekte ze methodes waarmee ze met minder inspanningen betere resultaten kon behalen. De methodes maakten haar in principe niet slimmer, maar ze leerde wel om haar hersenen slimmer te gebruiken. Meteen na haar studies ging ze aan de slag als selfcoach. In haar werk combineert ze de methodes die ze ontdekte over de werking van onze hersenen met inzichten uit de gedrags- en leerpsychologie en de cognitieve psychologie. Ze ziet dat de combinatie hiervan ervoor zorgt dat mensen meer uit zichzelf kunnen halen en minders stress hebben.

Je mentale en emotionele capaciteit maximaal benutten

Iris heeft ondertussen meer dan 20 jaar ervaring als psychologe en selfcoach en ze merkt op dat velen onder ons vaak achter zichzelf aanhollen en het gevoel hebben geleefd te worden. Om die reden richtte ze in 1997 Prana op, waarmee ze mensen helpt om met weerstand en stress om te gaan en om meer uit zichzelf te halen. Het team van Prana gebruikt methodes waarbij je leert om je emotionele en mentale capaciteiten maximaal te benutten. Je staat stil bij je vaste gewoontes en twijfels, waardoor je leert om mentaal tot rust komen. Je zal merken dat je tot meer in staat bent dan je denkt!

Stressvolle periode door het coronavirus

Iedereen wordt getroffen door het coronavirus en dat heeft een impact op ons stressniveau. Daarom ontwikkelde Prana een online training ‘Omgaan met angst en onzekerheid in tijden van corona’. De trainingen geven je tips en tricks om deze periode door te komen. De trainingen zijn gratis en je kan ze volgen op computer, tablet en smartphone. Wanneer je registreert krijg je meteen ook een extra toegang tot de ‘morning rituals’, dat zijn korte sessies van 15 minuten die je helpen om je dag op een positieve manier te starten. Je kan nog registreren op dit gratis aanbod tot 12 mei. Na registratie behoud je 4 weken de toegang.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…