Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Onze favoriete boeken rond gezondheid: 7 leestips

Lore
12 min read

Ter gelegenheid van Werelddag van het Boek op 23 april zetten wij graag onze onze favoriete boeken én schrijvers rond gezondheid op een rij.

Ontdek snel ons lijstje!

Breek met hoe je eet – Hella Van Laer

Afvallen is makkelijk. Het enige wat je moet doen, is je brein ervan overtuigen dat je ook anders kunt eten. Hella Van Laer, voedingswetenschapper, diëtiste én expert op Gezond.be, schreef een praktisch werkboek.

Breek met hoe je eet is gebaseerd op bekende wetenschappelijke inzichten over hoe je je brein moet trainen om je lichaam een boost te geven. Een boek zonder recepten of voorbeelddagmenu’s, maar met veel invuloefeningen, checklists en handige weetjes die aanmoedigen tot reflectie op het eigen eetgedrag.

Het no-nonsense meditatieboek – Steven Laureys

We gaan massaal naar de fitness voor onze lichamelijk gezondheid. Maar dan moeten we toch ook bezig zijn met onze mentale gezondheid? Meditatie helpt je je geest en lichaam te ontspannen. Topneuroloog Steven Laureys doet al jaren onderzoek naar de effecten van meditatie op de hersenen. Meditatie kan het leven van iedereen veranderen en Laureys legt in Het no-nonse meditatieboek haarfijn uit hoe.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Dit handboek voor mindfulness en kalmte, een bestseller in Korea, staat vol wijze adviezen over reflectie en hoe je het rustiger aan kan doen in het leven. Schrijver Haemin Sunim legt uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Perfect voor lezers die op zoek zijn naar een onderbreking van hun drukke leven. Leg Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt op je nachtkastje om je hoofd leeg te maken voor het slapengaan.

Goesting in gezondheid – Lynn de Merlier

Goesting in gezondheid

Osteopaat en Gezond.be-expert Lynn De Merlier laat in dit boek zien hoe onze darmen de spiegel zijn van onze lichamelijke én mentale gezondheid. Ze vertrekt hierbij vanuit een holistische visie en deelt tal van weetjes, tips, advies én recepten!

Ook heel wat veelvoorkomende aandoeningen komen aan bod in Goesting in gezondheid: van zure oprispingen en leaky gut tot fibromyalgie, depressie en chronische vermoeidheid. Stress, dé kwaal van deze eeuw, wordt gelinkt aan wat we eten en welk effect dat heeft op onze darmwerking en ons gemoed.

Huidverjonging op maat – Karoline van de Mergel

In Huidverjonging op maat beschrijft huidexpert Karoline Van de Mergel welke factoren je huid sneller doen verouderen en krijg je naast tips en informatie ook nog oefeningen en recepten die de huidveroudering kunnen tegengaan. Want schoonheid bereik je niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit!

Huidverjonging op maat

Sterker dan suiker – Sonja Kimpen

Suikerverslaving is wereldwijd bij jong en oud, dik en dun en zelfs bij sportmensen een massaal voorkomende kwaal. Maar hoe kan je jezelf bevrijden van die suikerverslaving?

Dit boek van Sonja Kimpen laat stap voor stap zien hoe je afhankelijk bent geworden van suiker, maar geeft je ook een duidelijk en haalbaar stappenplan om in 21 dagen deze uitputtende gewoonte te doorbreken. Interessant en een eye-opener, deze Sterker dan suiker.

Forever young –  Martine Prenen

Martine Prenen begon zeven jaar geleden met boeken schrijven als voedingscoach. In dit boek laat ze zien hoe ouder worden ook fun kan zijn. De ondertitel spreekt dan ook voor zich: vijftig is het nieuwe veertig.

Forever young is ingedeeld in drie hoofdthema’s: ontspanning, get well (gezondheid) en voeding. Op inspirerende en ontspannen wijze beschrijft ze wat stress met je doet en hoe je dit kan voorkomen en/of oplossen.

Veel leesplezier!

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…