Minder vlees eten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Nood aan inspiratie voor je volgende vegetarische maaltijd? Wij helpen je graag op weg met deze vijf recepten. Eet smakelijk!
Gevulde zoete aardappel met asperges
Gevulde groenten doen het altijd goed, maar heb jij ooit al eens gevulde zoete aardappel geprobeerd? In combinatie met asperges en kikkererwten wordt je vegetarische maaltijd enorm voedzaam, de dressing op basis van komijn en chilipoeder zorgt dan weer voor een smaakexplosie. Probeer het zelf en experimenteer vooral met jouw favoriete groenten.
Vegetarisch stoofpotje
Natuurlijk is de term ‘stoofpot’ niet helemaal correct. Er zit immer geen vlees in dit gerecht en groenten kun je niet op dezelfde manier stoven als vlees (dan zouden ze helemaal kapot koken). Toch benadert dit stoofpotje de lekkere smaak van een klassieke stoofpot en zul je het vlees zeker niet missen. Wedden?!
Shakshuka met feta en koriander
Shakshuka is een eenpansgerecht met eieren dat oorspronkelijk uit Tunesië komt en sinds enkele jaren furore maakt. Deze versie met feta en koriander is heerlijk als ontbijt of lunch! Tip: ook overheerlijk in combinatie met Turks brood, dat je heerlijk in de shakshuka kunt doppen.
Pittige Indiase groentecurry
Fan van pikant? Dan moet je deze pittige Indiase groentecurry zeker eens proberen. De curry zit boordevol smaken, maar is door de grote hoeveelheid groenten ook nog eens supergezond.
Couscous salade met feta
De lekkerste salades zijn fris, makkelijk te bereiden en toch vullend genoeg. Met deze frisse couscous salade zul je niet snel terug honger krijgen en heb je in een mum van tijd een heerlijke salade op tafel die ook nog eens een lust voor het oog is.