Gevulde zoete aardappel met asperges

gevulde-zoete-aardappel-met-asperges.jpg

Gevulde groenten doen het altijd goed. Je vult ze met je favoriete vulling, zoals gehakt of seizoensgroenten en je hebt een heerlijke maaltijd. Ook gevulde aardappelen zijn populaire ovengerechten, maar ken je de zoete aardappel al? Een heel andere smaak dan wat je gewend bent. Een zoete toets, zoals de naam doet vermoeden, die wat doet denken aan wortel. In combinatie met asperges en kikkererwten wordt je (vegetarische) maaltijd enorm voedzaam en een dressing op basis van komijn en chilipoeder zorgt voor een smaakexplosie. Probeer het zelf en experimenteer vooral met jouw favoriete groenten.

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappelen, goed gewassen
  • 1 pak rucola salade
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 tl vloeibare Becel Bakken en Braden
  • Peper en zout
  • ½ tl komijn
  • ½ tl chilipoeder
  • 230 gram asperges
  • 1 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 el water
  • 2 tl ahornsiroop
  • sesamzaadjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Prik gaatjes in de zoete aardappel en leg ze op een vel bakpapier. Bak ze 50-60 minuten tot ze zacht genoeg zijn om in de lengte een snee te maken. Haal ze uit de oven en bedenk met aluminiumfolie om warm te houden.
  • Dep de kikkererwten af met huishoudpapier. Leg ze op bakpapier, besprenkel met vloeibare olijfolie, peper en zout. Voeg komijn en chilipoeder toe naar smaak en draai de kikkererwten enkele keren zodat de kruiden overal verspreid worden. Bak de kikkererwten 20 minuten en draai ze halverwege om. Laat afkoelen.
  • Bestrijk de asperges met Becel Bakken en Braden (gebruik een borsteltje om elke kant van de groenten te bereiken). Kruid met peper en zout en bak 10 minuten in de oven.
  • Maak een dressing met het citroensap, water en de ahornsiroop en voeg een snuifje peper en zout toe. Optioneel kan je sesamzaadjes toevoegen aan de dressing of gebruik de zaadjes om te dresseren.
  • Open de zoete aardappelen in het midden, besprenkel de binnenkant met 1 theelepel van de dressing en vul met de rucola salade, asperges en kikkererwten. Giet de rest van de dressing op de gevulde aardappelen en serveer.

Bron: http://www.floatingkitchen.net/stuffed-sweet-potatoes-with-chickpeas-asparagus-and-arugula/