Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Peuter Groeimelk saai? Niet met deze 5 kinderrecepten

3 min read

Koken voor kinderen blijft soms een moeilijke opgave. Gelukkig kan je heel makkelijk creatief aan de slag met peuter groeimelk. Zo krijgt je kindje alle nodige vitaminen mee in een leuk recept voor kinderen! Deze 5 kindergerechten zijn alvast getest en goedgekeurd:

 1. Fruitige ijsjes
  Tijdens een warme dag gaat er niets boven een heerlijk fris ijsje en dat geldt ook voor je kindje. Meng daarvoor 180 ml water, het favoriete fruit van je kind en 6 schepjes Nutrilon Peuter Groeimelkpoeder in de blender. Mix het geheel tot een smeuïg papje en giet het in leuke ijsvormpjes. Zet de vormpjes 3 uur in de diepvriezer en likken maar!
 2. Babyccino
  Drink jij ’s ochtends steevast een kopje koffie? Deel je ochtendritueel dan voortaan met je kind, weliswaar zonder cafeïne. Deze babyccino is heel eenvoudig te maken. Doe 90 ml water en 3 schepjes Nutrilon Peuter Groeimelkpoeder in een melkopschuimer en schuim het geheel op. . Schenk de babyccino in een peuter bestendig kopje en laat het even afkoelen voor je het kopje aan je kindje geeft.
 3. Frisse fruitshake
  Deze fruitshake is precies wat je nodig hebt voor een lekker en gezond tussendoortje. Mix 90 ml water met 3 schepjes Nutrilon Peuter Groeimelkpoeder en 50 gram van het favoriete fruit van je kind zo’n 30 seconden in de blender. Controleer of er nog stukjes achtergebleven zijn en serveer vervolgens in een geschikte beker voor peuters.
 4. Appelmuffins met volkoren granen
  Voor een origineel peuterontbijt kan je kiezen voor deze heerlijke appelmuffins. Verwarm de oven voor op 170 graden en rasp 2 appels in stukjes. Mix de appel met 125 gram Olvarit Volkoren Granen , 2 koffielepels gist, 2 eieren en 100 ml Nutrilon 1+ Peuter Groeimelk . Meng tot een glad deeg en giet dat in muffinvormpjes. Bak de muffins 30 à 35 minuten in de oven.
 5. Aardbeienporridge met volkoren granen
  Nog zo’n topper voor het ontbijt is deze frisse smoothie die bovendien in 5 minuten klaar is. Mix 60 gram aardbeien met 250 ml Nutrilon 1+ Peuter Groeimelk en 6 lepels Olvarit Volkoren Granen in de blender. Ziezo, een heerlijk ontbijt boordevol vitaminen!

Met deze leuke recepten verras je je peuter met originele gerechten op kindermaat. Na 1 jaar zal je kindje snel groeien maar heeft hij nog steeds specifieke voedingsbehoeften. Gebaseerd op 125 jaar onderzoek, ontwikkelden de Nutricia-experten Nutrilon Peuter Groeimelk. De formule met Pronutra-ADVANCE combineert een unieke mix van ingrediënten met een innoverend proces. Ideaal dus om je kleintje van al het nodige te voorzien, als onderdeel van een gezonde en gevarieerde voeding.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…