Van quiches bestaan er zoveel varianten dat het bijna onmogelijk is om een favoriet te kiezen… Deze keer gingen we niettemin voor een versie met prei, spekjes en erwtjes. Een geslaagde combinatie als je het ons vraagt, maar oordeel vooral zelf! Met dit recept heb je immers al binnen het uur een heerlijke quiche op tafel staan.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 stengels prei
- 200 gram spekblokjes
- 100 gram erwten (diepvries)
- 100 gram geraspte kaas
- 3 eieren
- 1 deciliter (light) room
- 1 deciliter melk
- Peper
- Zout
- Becel bakken en braden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng voor de erwtjes wat water aan de kook (voeg ook wat zout toe) en voeg de erwtjes er zonder te ontdooien aan toe. De erwtjes zijn klaar eenmaal het water opnieuw begint te koken. Giet af en laat even afkoelen.
- Snij de prei in dikke ringen (ongeveer 1 cm) en stoom 1 à 2 minuten gaar.
- Doe wat Becel bakken en braden in een pan en bak de spekjes krokant.
- Laat de erwtjes, prei en spekjes eerst wat laten uitlekken op keukenpapier, zo vermijd je dat de quiche straks te vochtig wordt.
- Meng vervolgens in een kom de eieren, de room en melk met elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Doe het bladerdeeg in de bakvorm en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem.
- Bedek diezelfde bodem vervolgens met de prei, de erwtjes en de spekjes. Daarna giet je er het eiermengsel over. Werk af met wat geraspte kaas.
- Zet de quiche ongeveer 35 minuten in de oven.
Smakelijk!