Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Quinoa en rijst: glutenvrije producten

Camille
2 min read

Meer en meer mensen hebben te kampen met glutenallergie. Deze allergie zorgt er voor dat uitsluitend glutenvrije producten gegeten mogen worden, zoniet dan kunnen er maag – en darmklachten ontstaan. Op het eerste zicht natuurlijk zeer vervelend, maar in de praktijk hoeft dat niet noodzakelijk grote beperkingen met zich mee te brengen. Er zijn op de markt namelijk tal van uitstekende glutenvrije producten terug te vinden waarmee je de lekkerste en meest veelzijdige gerechten kan bereiden. Een voorbeeld?

Rijst

Rijst is de ideale basis voor een glutenvrij dieet. Indien je moet overstappen op een glutenvrij dieet zal je merken dat je opeens een heleboel dingen niet meer mag eten. Gelukkig zijn er ook heel wat etenswaren die niet alleen zeer lekker, maar ook bijzonder voedzaam zijn die wel nog tot de mogelijkheden behoren. Rijst is daar één van. Er zijn verschillende soorten rijst terug te vinden die het mogelijk maken om zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds de beste en lekkerste gerechten te bereiden. Rijst is bovendien een bron van meervoudige koolhydraten en tal van andere gezonde voedingsstoffen. Er zijn zowel eiwitten, B-vitamines als mineralen in terug te vinden. De mineralen betreffen kalium en fosfor. Omwille van het feit dat er in rijst nagenoeg geen suiker, vet of zout is terug te vinden past het perfect in iedere maaltijd, uiteraard ook wanneer deze glutenvrij moet zijn.

Quinoa

Quinoa is een echte superfood én glutenvrij. Dit graan brengt heel wat voordelen met zich mee. Je kan er onder andere makkelijk mee afvallen en het bevat talloze voedingsstoffen. Quinoa is rijk aan voedingsvezels, hoogwaardige eiwitten, vitamines en mineralen. Het is een uitstekend product voor mensen met glutenintolerantie of personen die gevoelig zijn voor tarwe. Doordat quinoa een hoge voedingswaarde heeft, is het een volwaardig en goed te verdragen alternatief voor couscous, bulgur, gierst of tarwegraankorrels.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…