Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Samen genieten van de natuur: op ontdekking in het nieuwe Center Parcs

Lisa Piotti
8 min read

Het nieuwe Center Parcs is er een van samenhorigheid en contact met de natuur. Door de veranderende tijdsgeest besliste de keten van bungalowparken dat het tijd was voor een nieuwe identiteit. Met hun nieuw logo, vormen en aanpassingen staat Center Parcs helemaal in teken van samenzijn in de natuur. Wij mochten het zelf gaan ervaren in Center Parcs De Vossemeren.

Aangepaste visie

Center Parcs werd opgericht in 1968. De afgelopen 55 jaar is onze wereld enorm hard veranderd. Als bedrijf of onderneming ben je genoodzaakt je aan te passen aan de veranderende tijdsgeest. Ook Center Parcs is doorheen de jaren mee geëvolueerd. In 2023 besloot de keten van bungalowparken dat het dringend tijd was voor verandering. Maak kennis met het nieuwe Center Parcs!

Tijdens de lockdowns beseften we steeds meer hoe belangrijk onze dierbaren zijn. We leerden het concept van vakantie in eigen land meer appreciëren en snakten naar unieke en authentieke ervaringen. We kunnen niet meer omheen het feit dat natuur een noodzaak is, en geen privilege. Ten slotte is er veel veranderd binnen de traditionele gezinssamenstelling. Steeds vaker zien we nieuw samengestelde gezinnen, alleenstaande ouders, … Al die veranderingen waren bepalend voor het uitbouwen van een nieuwe Center Parcs visie; eentje die gericht is op samenzijn in de natuur.

De cottages

De afgelopen jaren renoveerde de keten zijn cottages. Wij verbleven in zo’n vernieuwde cottage in Center Parcs De Vossemeren. We komen aan in de avond – wanneer het al donker is – en zien onze bungalow voor het eerste in de schijn van de straatverlichting. Eerlijk toegegeven, de buitenkant van de bungalow is zeker geen staaltje moderne architectuur. Maar eens we het huisje binnenwandelen slaat de sfeer helemaal om. We gaan op ontdekking. Wat ons meteen opvalt is de goed uitgeruste keuken en de moderne badkamer – die laatste heeft zelfs een gigantische spiegel met ingebouwde ledverlichting. Ook de kamers en leefruimte zien er netjes en gezellig uit. Aan comfort zal het ons dus niet ontbreken.

Digitale toegang

Een andere troef is het nieuwe digitale toegangsbandje. Waar je vroeger langs een check-in moest gaan en heel wat papieren moest invullen, krijg je nu meteen bij aankomst een digitaal polsbandje. Nog voor we het park met de auto zijn binnengereden, hebben we de check-in afgerond en kan ons verblijf beginnen. Met het bandje kun je de deur van je bungalow openen, reserveer je activiteiten of doe je betalingen. Easy peasy!

Duurzaam en veggie

Het bedrijf besliste ook om meer in te zetten op vegetarisch koken en het gebruiken van vleesvervangers. Dat mogen we meteen proeven in restaurant Fuego; ik neem een verse steak – ik ga niet liegen, ik hou van vlees – en mijn plus-one Lin gaat voor de halloumi brochette. Al bevalt de steak me helemaal, ik moet toegeven dat de vegetarische brochette er minstens zo goed uitziet, wat Lin me even later ook bevestigt. Na het diner gaan we nog even rondkijken in de supermarkt. Center Parcs zet zoveel mogelijk in op regionale, duurzame producten, en wij zijn fan!

Nature Trail

Onze zaterdag starten we met een prachtig uitzicht dat een grote vijver, ronddobberende eenden, een opkomende zon en een pak sneeuw bevat. Beter kan onze dag niet beginnen! Na het ontbijt worden we verwacht bij de Safari Lodge, waar de nieuwe Nature Trail start; een wandeling door de mooie stukjes natuur van het park. Daar worden we meteen verwelkomd door de lieve snuitjes van dwergezels Otto en Rutger. Normaal doen deze boezemvrienden de hele wandeling mee, maar vandaag ligt er te veel sneeuw en ijs.

We laten de lieve diertjes achter en beginnen aan de wandeling begeleid door een gids. Die vertelt ons alles over de natuur van het park, zonder ook maar een detail over te slaan. Zo ontmoeten we de vaste inwoners van het meer: twee Australische zwarte zwanen. Ze kwamen zo’n 25 jaar geleden naar België, leggen hun eieren – nog steeds zoals ze dat deden in Australië – in januari en kunnen niet vliegen. Wanneer we verder wandelen ontdekken we dat het gebied een voormalige ontginningssite was voor kwartszand en dat stervende berken vol staan met zwammen. Na een wandeling van zo’n anderhalf uur hebben we weer een frisse neus én zijn we een beetje slimmer geworden.

Outdoor cinema

In de namiddag staat er een outdoor cinema op de planning. We zijn heel benieuwd, want een groot deel van Vlaanderen is die dag namelijk nog bedekt met sneeuw – echt warm is het dus ook niet. Wanneer we aankomen bij het grote scherm krijgen we meteen warme chocomelk en glühwein aangeboden. De sfeer zit goed. Terwijl we kijken naar de documentairefilm Onze Natuur – waarvan trouwens een deel is opgenomen in Center Parcs Erperheide – drinken we warme chocomelk en roosteren we marshmallows boven het vuur. We zetten ons in een van de stoelen en trekken een dekentje over ons heen. Over gezellig samenzijn gesproken!

Onze dag afsluiten doen we met een walking diner in de Discovery Bay, die pas nog vernieuwd werd. Nog even gezellig voor het haardvuur zitten – met een wijntje weliswaar – en dan kruipen we ons bed in. Voor we het beseffen vallen onze oogjes toe.

Aqua Mundo

De volgende ochtend staan we om negen uur aan de Aqua Mundo. We zijn helemaal klaar om het tropisch zwembad te verkennen. We proberen vijf glijbanen, gaan in de wildwaterbaan, komen tot rust in een bubbelbad en dobberen vervolgens op de golven in het golfslagbad. Ook is er een snorkelbad waar je verschillende tropische vissen kunt bewonderen. Voor ieder wat wils!

Na een dik uur waterpret komen we fris gedoucht weer buiten. Onze honger kunnen we stillen in een van de vele restaurants in de Dome. Na de lunch is het tijd om te vertrekken. Onze batterijtjes zijn weer helemaal opgeladen en met een voldaan gevoel keren we terug naar huis.

Wil je meer weten over het nieuwe Center Parcs of wil je een verblijf boeken? Ga dan naar centerparcs.be.

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…