Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Sauna maakt gelukkig

Gezond.be
3 min read

Wat maakt jou gelukkig? Een momentje met je partner? Een uitje met je beste vriend(in)? Plan eens een dagje sauna en wellness, want het is wetenschappelijk bewezen dat ook dat bijdraagt aan je geluksgevoel!

Geschreven met branded content van Thermae

Al gehoord van gelukshormonen? Dat zijn neurotransmitters die in je brein vrijkomen en ervoor zorgen dat je hersencellen met elkaar kunnen communiceren. Er zijn er verschillende, die samenwerken en bijdragen aan je geluksgevoel. Ze zorgen voor een betere slaap, verminderen het pijngevoel en verlagen stress. Je kan de aanmaak van deze gelukshormonen beïnvloeden. Daglicht verhoogt de productie, dus een wandeling in het zonnetje doet wonderen. Door aanrakingen stijgt de aanmaak ook, een dikke knuffel of een massage bijvoorbeeld zijn ideaal. Maar ook door te sporten vorm je gelukshormonen. En sauna is een vorm van sport, topsport zelfs, op een uiterst relaxte manier. Door het opwarmen en terug afkoelen, verhoogt de bloedcirculatie. Je hart pompt tot 50% sneller dan normaal.

Zin gekregen in een dagje instant happiness in de sauna? Trek eens naar Thermae Grimbergen, je vindt er een prachtig, groen domein met elf verschillende sauna’s en tal van baden: stoombaden, zwembaden, relaxatiebaden. Het domein is opgedeeld in twee gescheiden delen, waardoor het mogelijk is om zowel in badpak als naakt van de sauna en wellness te genieten. Wat je er zeker eens moet proberen, is één van de sessies van het uitgebreide belevingsprogramma. Gasten kunnen er vrij deelnemen aan de opgiet-, scrub- en relaxatiesessies die er elke dag worden georganiseerd.

Uiteraard is er ook een schoonheidsafdeling, je kan er terecht voor een zalige massage of een hemelse gelaatsverzorging. En er is zelfs een heuse Beauty Clinic voor zichtbare huidverbetering. Dat zijn stuk voor stuk professionele gelaatsverzorgingen met innovatieve toestellen die bijvoorbeeld je rimpeltjes of een onzuivere huid behandelen.

Honger en dorst gekregen van al dat genieten? In de pergola en in de tuin vind je een bar/restaurant waar je terecht kan voor een lekker hapje en drankje.

Wil je ‘s avonds niet naar huis? Dat hoeft ook helemaal niet! Er is namelijk een hotel aan de thermen verbonden met verschillende kamertypes. Er is zelfs een Wellness Suite met een sauna en een uniek therapiebad op de kamer!

Thermae Grimbergen, Wolvertemsesteenweg 74, 1850 Grimbergen, 02 270 81 96, www.thermae.com

Openingsuren: van zondag tot en met donderdag: 10u30 – 23u, op vrijdag en zaterdag kan je tot middernacht wellnessen.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…