Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Gezond.be
3 min read

De zomer is in volle gang, tijd dus om te genieten van heerlijke gerechten die de smaken van het seizoen omarmen. Uit onderzoek in opdracht van HelloFresh blijkt dat bijna 2 op de 5 van de Belgen in de zomermaanden op zoek zijn naar vooral voedzame en gebalanceerde recepten. Om je hiermee alvast op weg te helpen, deelt HelloFresh vijf voedzame en diverse recepten.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 500 g krieltjes
  • 1 blik tonijn in olijfolie
  • 200 g sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 50 g mayonaise
  • 50 g witte kaas
  • 20 g kappertjes
  • 10 g verse dille en bieslook
  • 2 tl wittewijnazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de sperziebonen. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.
    Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
  2. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de rode ui.
    Tip: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.
  3. Meng in een saladekom de helft van de verse kruiden, de rode ui, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Meng de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise met de tonijn in de saladekom. Voeg de bewaarde tonijnolie toe naar smaak.
  4. Verdeel de krieltjessalade over de borden. Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.
Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…