Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Sexting is goed voor je liefdesleven

Anja
2 min read

Goed nieuws: je kunt met opgeheven hoofd toegeven dat je wel eens sexy foto’s of berichtjes naar je nieuwe liefde hebt gestuurd. Volgens een nieuw onderzoek zou sexting namelijk goed zijn voor prille liefdes, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.

Het onderzoek naar sexting

Voor het onderzoek werden 870 heteroseksuele mensen ondervraagd in de leeftijd 18 tot 82 jaar. Van de ondervraagde mensen gaf maar liefst 82 procent aan al eens een pikante foto, een pikant bericht of een pikante e-mail te hebben verstuurd in het afgelopen jaar. De meeste berichten werden thuis verstuurd, maar er zijn ook veel mensen (bijna een kwart van de ondervraagden) die zich wel eens bezig hebben gehouden met sexting op de werkvloer.

Sexting goed voor prille relaties

Uit het onderzoek is niet alleen gebleken dat veel mensen af en toe een pikant bericht sturen en dit zelfs tijdens het werk doen, maar ook dat sexting goed is voor prille relaties. Volgens de onderzoekers leidt sexting in prille relaties namelijk tot een verhoogd bevredigingsgevoel, waardoor prille liefdes een betere toekomst hebben. Bij standvastige en langere relaties heeft sexting overigens geen enkel effect. “Partners die hun relatie beschrijven als trouw en toegewijd, kennen geen verhoogde bevrediging door sexting”, zo wordt in het rapport van het onderzoek vermeld.

Heb je een prille liefde? Dan kun je van jouw potentiële partner zomaar echt je partner maken door af en toe een sexy bericht te sturen. Heb je al langer een relatie, dan is het niet nodig om sexy berichten te sturen om de relatie te verbeteren. Je kunt het doen omdat je het leuk vindt, maar het verandert niets aan jouw liefdesleven.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…