Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Slechte dag? Deze vijf geuren maken je meteen gelukkiger

Anja
3 min read

Heb je een slechte dag? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want er zijn enkele geuren die je maar even hoeft te ruiken om je meteen gelukkiger te voelen. Welke geuren dit zijn, lees je in dit artikel.

1: citroen

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de geur van citroen ervoor kan zorgen dat je minder stress ervaart. Daarnaast voel je je energieker als je citroen hebt geroken, ben je alerter als je de frisse geur van deze citrusvrucht even hebt geroken en hebben veel mensen schone (en dus goede) associaties met de vrucht.

2: vers brood

Smaken verschillen, maar de geur van vers brood is een geur die iedereen wel kan waarderen. Het geeft je niet alleen een gezellig en warm gevoel, maar uit een onderzoek is gebleken dat de geur je ook echt gelukkig maakt.

3: zonnebradcrème

Het klinkt misschien vreemd dat je gelukkig wordt van de geur van zonnecrème, maar in feite is dit niet zo raar. De meeste mensen associëren de geur van zonnebrandcrème namelijk met zon, zee, strand en een geweldige vakantie en als ze de geur ruiken, worden ze helemaal meegenomen naar gelukkige momenten op vakantie. Moet je nog even wachten voor je op vakantie gaat, maar heb je een mini break nodig? Ruik dan even aan zonnecrème en je waant je even helemaal op vakantie.

4: gemaaid gras

Uit een studie in Australië is gebleken dat de geur van gemaaid gras je gelukkig maakt. Je wordt er niet alleen blij van, maar het maakt je ook relaxter. Dit komt omdat er een stofje vrijkomt bij het maaien van gras dat ervoor zorgt dat je je gelukkig en relaxed voelt. De geur van gemaaid gras wordt in sommige landen zelfs in een potje verkocht, zodat je er altijd aan kunt ruiken als je een minder goede dag hebt.

5: bloemen

Ook de zoete geur van bloemen maakt je gelukkiger en dit komt waarschijnlijk door positieve associaties die je met de geur hebt. Mensen worden over het algemeen gelukkiger van geuren uit de natuur, maar hebben ook nog eens goede associaties met bloemen die ervoor zorgen dat ze zich meteen gelukkig voelen als ze aan bloemen hebben geroken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…