Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Citroen tegen infecties?

Camille
3 min read

Het sap van citroenen bevat enorme geneeskracht. Van deze kennis wordt al eeuwenlang rijkelijk gebruik gemaakt in de keuken. Maar ook in de uiterlijke lichamelijke verzorging bieden citroenen een uitkomst tegen infecties.

Antibacterieel

De krachtige antibacteriële eigenschappen van citroenen kunnen helpen bij het bestrijden van infecties in het hele lichaam. In het oude Egypte werd het eten en drinken van citroenen beschouwd als een effectieve bescherming tegen diverse giftige stoffen. Zowel inwendig als uitwendig is citroensap zuiverend en genezend. De huidinfectie die acne veroorzaakt kan bijvoorbeeld op natuurlijke wijze worden behandeld met een tonic van versgeperst citroensap.

Keelinfecties zijn ook uitstekend te behandelen met citroensap omdat het slijmoplossend werkt en op deze manier de virussen en bacteriën uit de keel kan afvoeren.

Antioxidant

Citroenen bevatten unieke verbindingen die antioxiderende en antikanker eigenschappen hebben. Het hoge gehalte aan vitamine C speelt hierin een bijzondere rol. De strijdbaarheid van het immuunsysteem krijgt een boost en eventuele celschade door vrije radicalen wordt geminimaliseerd.

Zuiverend

Dankzij de antibacteriële, antioxiderende en vele gezondheidsbevorderende eigenschappen werken citroenen zuiverend in het hele lichaam. Een glas citroenwater biedt om deze reden enorm veel voordelen voor je weerstand. De aanmaak van witte bloedlichaampjes wordt gestimuleerd, waardoor ziekteverwekkers als virussen en bacteriën geen kans krijgen om infecties te veroorzaken.

Altijd in huis

Omdat citroenen voor ontzettend veel toepassingen geschikt zijn, is het geen slecht idee om ze altijd in huis te hebben. Citroenen zijn buiten de koelkast, op een koele plek tot wel 2 weken houdbaar. Zowel het schil, vruchtvlees en het sap van deze vrucht kan worden gebruikt voor genezende doeleinden.

Toepassingen

Het drinken van warme thee met versgeperst citroensap is één van de populairste manieren om overtollig slijm en keelpijn te verhelpen bij keelinfecties. Een grote kan citroenwater met honing is heerlijk dorstlessend én zuiverend voor
het hele lichaam. Pers hiervoor 4 citroenen per liter water en voeg hier naar smaak 12 eetlepels honing aan toe.

Huidinfecties

Huidinfecties (géén open wonden) kunnen behandeld worden met een tonic van citroensap. Besprenkel hiervoor enkele wattenschijfjes en veeg dit lichtjes over de geïnfecteerde plekken. Bacteriën worden op een milde wijze bestreden zonder de huid te veel te belasten. Bij een opkomende griep of verkoudheid, kun je natuurlijk ook een fruitsalade besprenkelen met vers citroensap voor een extra dosis vitamines!

Conclusie

Citroenen zijn bijzonder effectief en behulpzaam als het op infecties aankomt. Gebruik deze citrusvrucht daarom voor een goede ondersteuning van de gezondheid.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…