Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het sleutelwoord voor een goede relatie

Camille
3 min read

Als je verschillende mensen vraagt wat het belangrijkste woord is in een goede relatie, is de kans groot dat iedereen iets anders zegt. Woorden als ‘praten’, ‘luisteren’, ‘knuffelen’ en ‘gezelligheid’ zullen zeker genoemd worden, maar zijn dit echt de sleutelwoorden voor een goede relatie? Relatie-experts hebben onderzoek gedaan naar het échte sleutelwoord voor een goede, gelukkige en lange relatie en wat het belangrijkste woord is voor stelletjes, zal je zeker verbazen.

Dankbaarheid: een belangrijk aspect van de relatie

Uit het onderzoek van de relatie-experts is gebleken dat waardering erg belangrijk is in een relatie. Je zou het misschien niet verwachten, maar een gevoel van dankbaarheid maakt twee mensen in een relatie het meest gelukkig. Het sleutelwoord voor een goede relatie is dan ook niet ‘communiceren’ of ‘luisteren’, maar een eenvoudige ‘dankjewel’.

Misschien vind je het wat vreemd klinken dat dit eenvoudige woord het sleutelwoord is voor een goede relatie, maar ‘dankjewel’ is eigenlijk een heel krachtig woord. Met dit woord laat je namelijk zien dat je dankbaar bent, maar ook zeker dat je niet alles vanzelfsprekend neemt. Je laat zien dat je apprecieert wat je partner doet en dit geeft de ander een goed gevoel. Zie het sleutelwoord van een goede relatie niet als eenvoudig woord om iemand te bedanken als hij of zij het zout aangeeft of de deur open houdt, maar als een krachtig en belangrijk woord om iemand te bedanken voor het vervullen van een belangrijke rol in jouw leven.

Relaties met dankbaarheid succesvoller

Uit het onderzoek is gebleken dat relaties waarin men vaak dankbaarheid toont, succesvoller zijn dan andere relaties. Je moet natuurlijk niet overdrijven door continu ‘dankjewel’ te zeggen, want dan gaat de waarde van het woord verloren. Waar je in ieder geval op moet letten, is dat je jouw partner laat zien dat je hem of haar apprecieert en blij bent met jullie leven samen. Ga dus niet te pas en te onpas ‘dankjewel’ roepen om je partner te bedanken voor allerlei dingen die er eigenlijk niet echt te doen, maar laat hem of haar zien hoe dankbaar je bent dat jullie samen zijn.

Weet je niet zo goed hoe je dit moet laten zien? Zeg het dan gewoon en maak je dankbaarheid bespreekbaar. Het is leuk om te zeggen, maar ook zeker leuk om te horen! En spreek je jouw dankbaarheid uit, dan is de kans groot dat je partner je voorbeeld volgt en jou ook laat weten hoe belangrijk je voor hem of haar bent.

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…