Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Snel afvallen en vet verbranden: tips en tricks

Bram
3 min read

De zomer komt eraan en dus schakelen we allemaal een versnelling hoger om nog een paar extra kilo’s kwijt te raken. Hoe begin je hier nu aan? Hieronder vind je tips en tricks die je helpen om snel af te vallen en vet te verbranden. 

1. Drink enkel water 

Drink de komende weken enkel en alleen water en in grote hoeveelheden. Laat alle frisdranken en sapjes staan, want deze bevatten heel veel suiker. Ook alcohol bevat veel calorieën dus dit kun je best ook laten de komende weken. Koffie zorgt ervoor dat je lichaam vocht teveel ophoudt in plaats van af te drijven, vervang dit door groene thee of ook water. 

2. Lichte en gezonde maaltijden 

Tijdens de winter, eten we allemaal zeer graag warme kost. Nu de zomer eraan komt, kun je deze zware maaltijden vervangen door gezondere, lichte slaatjes of superfoods zoals quinoa, tarwegranen, chia zaadjes,… Ook vezelrijk voedsel zoals fruit, groenten en volkoren producten zijn belangrijk. Deze zorgen er namelijk voor dat je sneller verzadigd bent en ze stimuleren namelijk de spijsvertering. 

Het is ook belangrijk om bewust met je eten om te gaan. Neem dus je tijd om te eten en combineer dit niet met andere activiteiten zoals tv kijken. Je zal je sneller verzadigd voelen als je tijd neemt om te eten en traag eet. 

3. Eet verschillende keren op een dag 

De beste manier om snel af te vallen is om ervoor te zorgen dat je kleinere en gezondere porties neem. Je kunt dus best meerdere malen per dag eten zodat je geen hongergevoel kan krijgen. Verander je hoofdmaaltijden in kleinere porties en wissel deze af met gezonde tussendoortjes. Dit zijn gedroogd fruit, noten, zadencrackers, fruit,… 

6. Eet Antioxidanten 

Antioxidanten zijn een combinatie van vitaminen en mineralen die bijdragen tot de stofwisseling. Fruit en groenten bevatten veel antioxidanten, maar vooral bessen zijn aan te raden. Je kunt dit natuurlijk eten als tussendoortje. Zo krijg je geen honger en neem je nog eens extra vitamines binnen. 

7. Meer bewegen 

Wanneer je wil afvallen en dus vet wil verbranden, is het belangrijk om veel te bewegen. Zoek een sport die je graag doet, want dan zal je dit langer volhouden. Probeer om over dag ook zoveel mogelijk beweging te hebben. Zit je dagdagelijks aan een bureau, zoek het dan in de kleine dingen. Neem de trap in plaats van de lift, loop eens een rondje terwijl je telefoneert. Je zal zien dat de kleine dingen zeker en vast zullen helpen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…