Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Snel en gezond afslanken, hoe doe je dat?

Camille
4 min read

Als je snel wilt afslanken is het belangrijk dat je gezond leeft. Door gezond te leven kom je geen voedingsstoffen te kort en zorg je dat je lichaam in goede conditie blijft. De onderstaande tips kunnen je hierbij helpen.

1. Sla het ontbijt niet over

Ontbijt elke dag en sla geen maaltijden over. Ontbijt zet je spijsvertering op gang en geeft je energie voor de dag. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en het zet de verbrandingsmotor van je lichaam in gang. Een stevig ontbijt met fruit, volkorenbrood en een zuivelproduct helpt je bij het afvallen.

2. Beweeg

Beweeg elke dag 30 minuten. Je hoeft niet meteen naar de sportschool te gaan want bewegen kan je eenvoudig in je dagelijks leven integreren. Neem wat vaker de trap, ga met de fiets naar je werk, maak op het werk een wandeling na je lunch enz.

3. Water

Drink veel water en laat zoete frisdranken en fruitsappen staan. Water bevordert de stofwisseling en helpt bij het verbranden van vet. Probeer ongeveer 8 glazen water per dag te drinken. Hou ook steeds een flesje water bij de hand en voor je het weet wordt het een gezonde gewoonte die je kan helpen een hongergevoel tegen te gaan.

4. Groenten en fruit

Eet drie porties groenten per dag en eet vers fruit als dessert. Groenten en fruit zitten boordevol gezonde vitaminen en mineralen. Van groenten kan je er zoveel van eten zoals je wilt, omdat het heel laag is in calorieën. Als je vers fruit eet na je avondmaaltijd, onderdruk je de behoefte aan iets zoets en zorg je dat je gezond en gebalanceerd eet.

5. Eiwit en vezelrijke voeding

Eiwit-en vezelrijke  producten geven je langer een voldaan gevoel. Denk bijvoorbeeld aan volkoren producten of volkorenbrood. Maar ook fruit en de meeste groenten kunnen je helpen het hongergevoel het hoofd te bieden.

6. Eetdagboek

Hou een dagboek bij. Een dagboek niet alleen met het aantal calorieën dat je eet, maar ook met hoeveel lichaamsbeweging je kreeg, hoe je je voelde en hoe je met bepaalde moeilijke situaties bent om gegaan. Plan altijd van te voren zodat je zeker weet dat je niet over je dagelijkse aantal calorieën gaat. Het bijhouden van een dieetdagboek zorgt ervoor dat je bewuster omgaat met eten en sneller afslankt.

7. Vermijd alcohol

Alcohol bevat veel calorieën. Kies voor een glas water met een schijfje citroen bij het diner in plaats van een glas wijn. Als je een grote liefhebber bent van wijn, beperk dit dan tot 1 glas om de 2-3 dagen.

8. Eet langzaam

Eet traag en langzaam. Pas na twintig minuten sturen je hersenen het signaal door dat je verzadigd bent. Hoe sneller je eet, hoe meer calorieën je opneemt.

9. Wees niet te streng

Gun jezelf ook af en toe eens een zoete zonde. Zie het als een beloning voor al het harde werk dat je in de week levert. Dit geeft je ook extra motivatie om het vol te houden.

10. Dieetbuddy

Zoek een partner om samen een dieet aan te gaan. Vermageren is makkelijker als je het samen kunt doen. Je krijgt bovendien extra motivatie en zal minder geneigd zijn om op te geven.

Lekker blijven eten en gezond afslanken? Raak 8 X meer gewicht kwijt dan wanneer je het in je eentje probeert. Klik hier voor meer info.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…