Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Snelle en gezonde lunchideetjes voor als je weinig tijd hebt

Bram
2 min read

Het is moeilijk om een druk werkschema en gezonde voeding met elkaar te combineren. Gelukkig zijn er deze snelle en gezonde lunchideetjes die helemaal niet veel tijd in beslag nemen.

1.Quinoa groenten salade

Meng gekookte of rauwe groenten samen met Quinoa, verse kruiden, cashewnoten, avocado en een yoghurt dressing. Lekker, eenvoudig en gezond.

2.Pasta met pesto, zongedroogde tomaatjes en asperges

Dit is een overheerlijke lichte maaltijd waar je tijdens je werkdag stiekem naar zal uitkijken. Maak het als avondeten de avond voor je werkdag en breng de overschot mee als lunch.

3.Bieten linzen salade

Meng gekookte linzen, rode bietjes, salade en fetakaas en besprenkel met sesamzaadjes. Het is in 5 minuten klaar en je kan het makkelijk meenemen naar je werk.

4.Havermout wraps met zalm

Beleg je havermout wraps met groentjes naar keuze. Je kan gerookte of gebakken zalm toevoegen en overgieten met een heerlijke yoghurt dressing. Lekker, eenvoudig en snel klaar!

5.Omelet met spinazie

Maak een omelet en vul deze op met spinazie, prij en tomaatjes. Om af te werken kan je wat alfalfa of salade meebrengen. Bedenk eens hoeveel voedingsstoffen je nu binnenkrijgt!

6.Pompoensoep

Een lekker dikke pompoensoep kan je prima als lunch eten. Maak ze in het weekend en vries éénpersoons porties in. Op een drukke ochtend hoef je ze alleen maar uit de diepvriezer te halen. Lekker voedzaam en gemakkelijk.

7.Salade van avocado en rode bieten

Meng stukjes avocado, rode bieten en stukjes geitenkaas in een kom. Als je wil kan je nog wat rucola of ijsbergsla toevoegen. Deze lunch is in 5 minuten klaar en bovendien overheerlijk.

8.Fruit en groenten smoothies

Koop alle groenten en fruit in een grote hoeveelheid. Mix ze in een blender giet de groenten- en fruitpasta in een ijsblokjesvorm. Nu heb je makkelijke smoothie ijsblokjes die je alleen maar moet laten ontdooien!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…