Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Spaar tijd én geld uit met deze 6 fitnesstips

Bram
3 min read

Heb je geen zin om naar een sportclub of fitnesszaal te gaan? Spaar tijd én geld uit met deze gemakkelijke oefeningen die je in je eigen woonkamer kan doen.

1.Verbrand calorieën met de huishoud workout

Loop en fiets met je hond in plaats van gewoon te wandelen. Draag je boodschappen één per één naar binnen en zet een tijdslimiet op huishoudtaken. Wedden dat je zal zweten?

2.Fit met videospelletjes, de leukste workout?

Verbrand calorieën in je woonkamer met ‘Just Dance’ of probeer de Nintendo Wii Fit. Het voelt helemaal niet alsof je aan het sporten bent. Het ski slalom spel is een balanceer oefening en is uitdagend en leuk, zeker als je maar 10 minuten vrije hebt. Er zijn verschillende fitness spelletjes voor elk niveau. Je scores worden bijgehouden en dat motiveert om het na verloop van tijd nog beter te doen. Opgelet, het is verslavend leuk!

3.Gebruik je eigen gewicht tijdens je workout

De plank oefening is goed voor al je spiergroepen. Lig met je gezicht naar de grond en rust op je bovenarmen. Til je lichaam van de grond en hou deze positie zo lang je kunt. Voor mooie benen en bilspieren zijn squats ideaal. Hou je handen op je heupen en draai je voeten naar buiten. Hou je rug recht en laat je heupen zakken. Herhaal deze oefeningen 10 keer. Wie zei dat je een fitnesszaal nodig hebt?

4.Beweeg door de reclamespots

Die vervelende reclame onderbrekingen gaan veel sneller voorbij als je ondertussen aan je gezondheid werkt. Doe een paar sit-ups, squats en andere oefeningen gedurende elke drie minuten interval. Dat is ongeveer 10 minuten tijdens elke Tv-show. Tegen het einde van de dag heb je een half uur gesport zonder veel moeite te moeten doen.

5.Werk in je tuin

Als je in je tuin werkt verbrand je enorm veel calorieën en versterk je al je spiergroepen. Spitten, harken, grasmaaien, zaaien, onkruid wieden. Het zijn allemaal gratis workouts. En de bonus? Je krijgt een mooie tuin in de plaats!

6.Probeer een online yogales

Je kan je makkelijk online inschrijven voor yoga en fitness lessen. Sommige zijn zelfs gratis! Zet je computer op, rol je yoga matje uit en begin eraan!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…