Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Speciaal voor addicts: 9 weetjes over koffie

Bram
2 min read

Wat is er heerlijker dan dat lekkere kopje koffie om je dag mee te beginnen? Jaarlijks drinken we wereldwijd ongeveer 400 miljard kopjes koffie. Dat koffie fantastisch is hoeven we je dus niet meer te vertellen. Hier zijn 9 weetjes over koffie, speciaal voor alle addicts!

1.Koffie zonder cafeïne bestaat niet

In koffie blijft altijd wel een klein beetje cafeïne achter. Heb jij je koffie graag décafiné? je hoeft niet te wanhopen, de hoeveelheid cafeïne die achterblijft is zo klein dat zelfs je lichaam het amper opmerkt!

2.Koffie is goed voor je lever

Volgens verschillende onderzoeken hebben mensen die dagelijks één kopje koffie drinken tot 80% minder kans om een leveraandoening te krijgen.

3.Cafeïne verbetert je sportprestaties

Omdat cafeïne je adrenaline niveau verhoogt zal je beter kunnen sporten. Drink een halfuurtje voor de training een kopje koffie. Je uithoudingsvermogen zal aanzienlijk beter worden.

4.Maakt koffie je slank?

Nog een belangrijk voordeel van koffie! Cafeïne kan je metabolisme tot wel 10 keer verhogen. Dat zorgt ervoor dat je lichaam makkelijker en sneller vet kan verbranden.

5.Een instant energieboost

Cafeïne werkt bijzonder snel, al na 10 minuten krijgt je lichaam meer energie.

6.Mensen die koffie drinken leven langer

Als je koffie drinkt heb je een lager risico op ziektes zoals Diabetes, Parkinson en hart- en vaatziekten. Dat komt door de hoge hoeveelheid antioxidanten die van nature in koffie aanwezig zijn. Als koffiedrinkers niet roken en minder vlees eten kunnen ze hun risico op een vroegtijdige dood met 15% verminderen.

7.Koffie is goed voor je hersenen

Verschillende wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat koffie je kans op Alzheimer met maar liefst 65% doet dalen. Niet niets dus!

8.Mensen die koffie drinken zijn succesvoller

Volgens verschillende studies zouden mensen die koffie drinken succesvoller zijn dan mensen die geen koffie drinken. Koffiedrinkers hebben vaak veel ambitie en proberen het beste uit elke dag te halen.

9.Koffie bevat veel belangrijke voedingsstoffen

Koffie bevat maar liefst 11% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine B2 en 6% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine B5. Ook andere belangrijke voedingsstoffen zoals mangaan, kalium, niacine en magnesium vind je in koffie terug.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…