Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Sushi lovers opgelet! Er is nu een sushidonut en het is ge-wel-dig

Vis
Olivier
2 min read

Het Japanse hapje genaamd Sushi wordt steeds populairder in de westerse wereld. Zo kent Antwerpen alleen al tientallen sushi restaurants. Sushi is een rijst snack met (meestal) vis of zeevruchten erin verwerkt. Normaal gesproken wordt dit geserveerd als schijfjes van een grote rol, maar nu is er voor de echte ‘sushi lovers’ een ware sushi donut!

Een Amerikaanse foodblogger, genaamd Sam, die gespecialiseerd is in ‘raw food’ en veganistisch voedsel, kwam met het idee van de sushi-donut. Het is eigenlijk heel simpel, sushi in de vorm van een donut, maar binnen no-time gingen de foto’s viral en nu wil iedereen weten hoe je de sushi-donut maakt.

Zelf maken?

Volgens Sam is het maken van de sushi-donut eenvoudiger dan je in eerste instantie zou denken. Je doet de afgekoelde sushirijst in een, met kokosolie ingevette, donutvorm. Vervolgens voeg je sesamzaad, mayonaise, wasabi en avocado toe aan het geheel. Dit is de vegetarische variant, maar wanneer je van vis houdt kun je natuurlijk ook tonijn of zalm toevoegen.

Het ziet er geweldig uit, maar is wel lastiger te eten dan sushi in de normale vorm. Zie jij jezelf al met stokjes deze donut naar binnen werken? Wij in ieder geval niet, maar wat maakt het uit. Als het maar lekker smaakt!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…