Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tijd voor een pauze! Onze 7 favoriete gezonde tussendoortjes

Nona Heremans
4 min read

Duik jij tussendoor ook regelmatig in de koekenkast? Of ben je een potje yoghurt of stuk fruit als snack ondertussen beu? Probeer dan eens een van deze zeven tussendoortjes. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook lekker en gemakkelijk zelf te maken!

1. Quinoa-pops

Deze quinoa-pops van voedingsdeskundige Lynn De Merlier vallen ongetwijfeld in de smaak bij jong én oud.

2. Energieballetjes

Namiddagdip? Deze energie balletjes geven jou de boost die je nodig hebt. Het duurt ongeveer tien minuten om ze te bereiden, maar nadien leg je ze het beste nog een uurtje in de koelkast.

3. Bananen-notenbrood

Bananen-notenbrood is heel lekker om afgekoeld te eten, maar smaakt ook heerlijk als het net uit de oven komt en nog een beetje lauwwarm is. Zin om het eens uit te proberen? Met dit recept kan je meteen aan de slag!

4. Broccoli-kaaskoekjes

Ben je fan van een hartig tussendoortje? Dan zijn deze broccoli-kaaskoekjes ideaal. Ook heerlijk als hapje, met tzatziki of zoete chilisaus.

5. Quinoarepen met cookie dough

Deze quinoarepen met cookie dough klinken niet alleen heerlijk, maar zijn het ook effectief. Het volledige recept vind je hier.

6. Gezonde pannenkoeken

Op zoek naar een gezond tussendoortje voor je kinderen? Probeer deze gezonde pannenkoeken van onze voedingsexperte Lynn De Merlier dan eens! Met dit recept zie je alleen maar lachende gezichten in huis. Je kinderen zijn blij want er komen pannenkoeken op tafel, en mama is gelukkig want haar kinderen krijgen zonder dat ze het merken een stevige dosis vitaminen binnen. Win-win!

7. Romige banaan avocado smoothie

Niet zo gek op groene smoothies? Probeer dan zeker eens deze romige banaan avocado smoothie! Zo lekker dat je het gevoel hebt een dessert te eten.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…