Dit is een recept waar je zomaar verliefd op wordt. Misschien heb je al weleens van bananen-notenbrood gehoord. Bananen-notenbrood is een lekkernij en als je het eenmaal voor het eerst gegeten hebt, dan wil je niks anders meer. Dit recept is ook geschikt is voor vegetariërs. Bananen-notenbrood is heel lekker om afgekoeld te eten, maar zeker ook als het net uit de oven komt en nog een beetje lauwwarm is.
Wanneer kun je dit maken?
Bananen-notenbrood kan eigenlijk altijd. Het is heel leuk om dit te maken als je bijvoorbeeld je verjaardag viert met vrienden. Je kunt het ook als hapje bij de koffie of thee nemen. En zelfs als extra lekkernij bij het ontbijt kan bananen-notenbrood prima.
Benodigdheden
- 3 bananen
- 140 gram ongebrande pecannoten
- 250 gram bloem
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 snufje zout
- 100 gram Becel margarine
- 200 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Pel de bananen en plet ze vervolgens met bijvoorbeeld een vork.
- Houd 10 pecannoten apart en hak de rest grof.
- Zeef de bloem, de kaneel en het zout boven een grote kom.
- Meng de Becel de kristalsuiker en de vanillesuiker tot een bijna glad mengsel.
- Voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche aan het mengsel toe. Meng dit alles goed met een garde.
- Voeg het bloemmengsel hieraan toe. Meng het gehele beslag goed.
- Schep de bananenpuree en de gehakte noten door het beslag en roer de puree goed door het beslag.
- Verdeel het beslag over de cakevorm. Verdeel de rest van de noten erover en druk deze een beetje in het beslag.
- Bak het bananen-notenbrood in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Laat het brood vervolgens even afkoelen en haal het dan uit de vorm.
Smakelijk!