Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

TIP: wallen onder je ogen wegwerken in 3 seconden!

Bram
5 min read

Er zijn héél wat manieren waarop je wallen of donkere kringen onder je ogen kunt wegwerken. Maar dit zijn naar onze mening de meest doeltreffende.

1. Koelen van je ogen

Om de wallen van je ogen snel te laten verdwijnen, kun je je het gebied eromheen koelen met behulp van een koud washandje. Ook kun je ervoor kiezen om wat ijsklontjes in een washandje te doen en deze korte tijd op de aangedane huid te leggen. In geen geval mag je je ogen of huid direct in contact laten komen met het ijs omdat er ander bevriezingsverschijnselen op kunnen treden. In allebei de gevallen zal de kou ervoor zorgen dat de bloedvaten in je huid samen gaan trekken. Deze samentrekkingen zorgen er op hun beurt weer voor dat het vocht, waar de wallen uit op zijn gebouwd, geleidelijk wordt afgevoerd. De wallen zullen dan dus eveneens verdwijnen.

2. Komkommer tegen de zwelling

Wallen onder je ogen zijn eigenlijk zwellingen die worden veroorzaakt door een opeenhoping van vocht. Door echter een komkommer in plakjes te snijden en deze op je ogen te leggen kun je snel van deze ontsierende wallen af komen. Komkommer staat immers bekend vanwege zijn herstellende werking. De zwelling zal dan ook door het water en een aantal andere stoffen die aanwezig zijn in de komkommer wegtrekken.

3. Koude kamillekompressen

Wallen onder je ogen zullen in no time verdwenen zijn als je er koude kamillekompressen oplegt. Deze kompressen maak je eenvoudig zelf van zakjes koude kamillethee. De kou zal er vervolgens voor zorgen dat de bloedvaten samen gaan trekken. De kamille op zijn beurt heeft een verzachtende en helende werking. Je slaat dan dus twee vliegen in één klap.

ULTIEME TIP!

Remescar Wallen & Donkere Kringen Creme

Dit product van Remescar tegen wallen, maar evengoed tegen donkere kringen, is een absolute aanrader.

Het is een onmiddellijk werkende en doeltreffende crème die alles aanzienlijk doet verminderen. Met onmiddellijk bedoelen we dat je na 2 à 3 minuten reeds resultaat ziet. Kijk maar naar het voorbeeld in onderstaande video.

Dit product is in veel winkels te koop en is online te verkrijgen via Farmaline.be (inclusief gratis levering aan huis!).

4. Ontspanningsmasker

Wanneer je regelmatig last hebt van wallen onder je ogen, maar hier ook zo snel mogelijk weer vanaf wilt geraken, dan kun je overwegen om een ontspanningsmasker aan te schaffen. Er zijn een heleboel verschillende soorten verkoelende en verzachtende ontspanningsmaskers te verkrijgen bij de apotheek, de drogist of bij speciale schoonheidswinkels. Er zal er dus altijd wel één te vinden zijn die aansluit bij je persoonlijke behoeften. Door een dergelijk masker thuis klaar hebt liggen kunnen wallen je niet meer overvallen.

5. Massage van de gezwollen huid

Een simpele, snel en vooral goedkope manier om snel je wallen te laten verminderen is een korte massage van de gezwollen huid. Je doet dit door voorzichtig de onderzijde van de wallen een paar minuten te masseren met de toppen van je vingers. Masseren doe je door afwisselend een beetje druk uit te oefenen en vervolgens weer los te laten. Als gevolg van een massage zullen aanwezige afvalstoffen gemakkelijker door je bloed afgevoerd kunnen worden. Ook hierdoor zal de zwelling snel verdwijnen en zie je er weer fris en fruitig uit.

6. Camoufleren met make up

Op het moment dat je helemaal geen tijd hebt om je wallen weg te werken met één van de eerder genoemde methodes, dan kun je nog altijd je toevlucht nemen tot make up. Je gebruikt dan de make up om de wallen enigszins te camoufleren. Om dit doel te bereiken kun je onder andere een camouflagecrème opbrengen die net een tintje lichter is dan de kleur van je huid. Daarnaast zal de aandacht van de wallen onder je ogen worden afgeleid als je je wimpers accentueert met behulp van mascara. Je ogen zullen dan immers groter en sprekender lijken. Door juist het accent te verplaatsen naar je wimpers zullen de wallen onder je ogen eerder over het hoofd worden gezien.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…