scrollTop top

Trekken tegenpolen elkaar echt aan?

Trekken tegenpolen elkaar echt aan?

Zijn jij en je partner echte tegenpolen? Of zitten jullie precies op één lijn? Al eeuwenlang gelooft men in de theorie dat tegenpolen elkaar aantrekken op liefdesgebied. Nu heeft men onderzoek gedaan en het tegenovergestelde blijkt waar te zijn.

Dezelfde interesses

Mensen voelen zich namelijk eerder aangetrokken tot iemand uit dezelfde ‘rang’, met dezelfde wensen en verlangens. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Californië. De onderzoekers richtten zich hierbij op een online dating site. Ze onderzochten het gebruik van ongeveer 3.000 heteroseksuele leden. De populariteit werd bepaald door het aantal ongevraagde berichten dat een gebruiker ontving van het andere geslacht. Analyses toonden aan dat de populaire gebruikers eerder contact opnemen met andere populaire gebruikers.

Ook in daten

Na dit onderzoek, volgde een tweede onderzoek. Dit maal onderzocht men het gedrag van meer dan een miljoen gebruikers van de datingsite. Hetzelfde resultaat kwam naar voren: wanneer het op daten aankomt, zoeken potentiële partners binnen hun eigen ‘rang’. Naast persoonlijke kenmerken en dezelfde interesses speelt rangorde dus een belangrijke rol bij het vinden van een partner.

Maar dit garandeert natuurlijk niets. Als jij en je partner een goede relatie hebben en jullie karakter is totaal verschillend, kunnen jullie ook perfect gelukkig zijn natuurlijk.

 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.188.893
 • Aantal
  doden
  4.740.152
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!