Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe vind je de juiste partner?

Anja
2 min read

Sommigen hebben al heel wat relaties achter de rug, waarvan telkens blijkt dat de partners niet meer bij elkaar passen of de relatie niet (meer) loopt zoals gedacht. Anderen hebben weinig of geen relaties achter de rug omdat ze de ware nog steeds niet gevonden hebben. Hoe vind je nu een partner die echt bij je past?

Wat verwacht je?

Vooraleer je een goede relatie kunt aangaan of hebben, moet je voor jezelf uitmaken wat je eigenlijk verwacht. Wat is je doel met de relatie? Wat vind je belangrijk in een relatie? Wat verwacht je van de ander? Waarom heb je de ander nodig? Het is dus niet alleen belangrijk om na te denken over karakter, interesses, uiterlijk, … Denk ook na over de plaats van de persoon in de relatie. Wil jij veel vrijheid of heb je juist veel aandacht nodig? Als je een antwoord vindt op deze vragen, heb je een beter beeld van de relatie die je graag wilt. Bovendien kom je zo ook gemakkelijker te weten welke persoon/welk type daarbij goed past en dus het beste bij jou past.

Blijf jezelf

In een relatie moet je altijd een balans vinden tussen de twee personen. Het is een kwestie van geven en nemen. Je hebt elk eigen karaktertrekken of persoonlijkheidskenmerken: accepteer dat van jezelf en van de ander. Doe geen dingen die tegenstrijdig zijn met je persoonlijkheid. Zorg ervoor dat je volledig jezelf bent, dan zul je ook een partner vinden die echt bij jou past. Als je te veel van jezelf moet opgeven voor de ander, dan heb je de juiste partner nog niet gevonden.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…