Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Uit het oog, maar niet uit het hart: onze 5 favoriete recepten met vergeten groenten

Nona Heremans
4 min read

Vergeten groenten worden amper op het menu gezet. Jammer, want de meeste zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond. Bovendien zorgen ze voor afwisseling. Om ook bij jou thuis wat meer van deze groenten op tafel te toveren, lijsten wij alvast onze vijf favoriete gerechten voor je op.

1. Rammenas met garnalen, groene kruiden en veldsla

Hoe vaak tover jij rammenas, raap of biet op tafel? Zelden of nooit, durven we wedden. In tijden waarin we ons het hele jaar door massaal op avocado’s en andere exotische vruchten storten, worden deze seizoensproducten niet voor niets ‘vergeten groenten’ genoemd. Dit recept met rammenas heeft ons hart alvast gestolen. 

2. Geroosterde paprika-pastinaaksoep

De pastinaak was een vergeten groente, maar heeft zich ondertussen weer bewezen. Deze groente is familie van de wortel en dat kun je ook wel een beetje zien. De smaak is echter wel anders. De pastinaak is wat zoeter en heeft een anijsachtige smaak. Deze heerlijke soep is vol van smaak en heeft allemaal lekkere verse ingrediënten.

3. Stamppot met zoete aardappel en paksoi

BelOrta wil aantonen dat vergeten groenten het geknipte ingrediënt zijn om je tafelgenoten te verrassen. Probeer volgende keer maar eens deze stamppot met zoete aardappel en paksoi te bereiden. Wij garanderen je alvast dat je niet teleurgesteld zult zijn!

4. Super crispy escalope milanese, spitskool en tonkatsu sauce

Kalfsvlees is niet alleen één van de paradepaardjes van ons gastronomisch erfgoed, maar smaakt ook gewoon heerlijk in de zomer. Dit recept met spitskool is ontwikkeld door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing of VLAM samen met chef Jens Verreckt van het Leuvense restaurant Baracca.

5. Gevulde koolrabi met ham en mozzarella

Heb jij al gehoord van de groente koolrabi? Het is een lekkere knolvormige, verdikte stengel van de koolplant. Koolrabi bevat veel vitamine B en C, ijzer en caroteen. De groente smaakt een beetje naar radijs, maar dan veel zoeter. Je kan koolrabi zowel rauw als gekookt eten. Hier alvast een overheerlijk recept.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…