scrollTop top

Gevulde koolrabi met ham en mozzarella

Gevulde koolrabi met ham en mozzarella

Heb jij al gehoord van de groente koolrabi? Het is een lekkere knolvormige, verdikte stengel van de koolplant. Koolrabi bevat veel vitamine B en C, ijzer en caroteen. De groente smaakt een beetje naar radijs, maar dan veel zoeter. Je kan koolrabi zowel rauw als gekookt eten. Hieronder alvast een overheerlijk recept.

Ingrediënten (4 pers)

  • 4 koolrabi’s
  • 1 tomaat
  • 150 gram gekookte ham
  • 1 ui
  • 2 el fijngehakt peterselie
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • 1 bolletje mozzarella
  • 4 el Becel Original (vloeibaar)

Bereidingswijze

  1. Was de koolrabi’s en snij ze overlangs middendoor. Kook ze daarna in een pan met kokend water voor ongeveer 10 minuten. Laat ze wat afkoelen en hol de koolrabi’s uit met een lepel tot op 1 cm van de wand. Hak het uitholsel fijn.
  2. Verhit de Becel Original en fruit de ui en knoflook tot ze goudgeel en glazig zijn. Snij de ham in stukjes en ontvel de tomaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes en gooi het samen met de ham, de peterselie, 2 el Parmezaanse kaas en de koolrabistukjes in de pan. Kruid goed bij.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Vul de uitgeholde koolrabi’s op met het mengsel en zet ze vervolgens in een lage ovenschaal. Leg op elke koolrabi een plakje mozzarella en de rest van de Parmezaanse kaas.
  5. Bak de koolrabi’s in de oven voor ongeveer 25 minuten. Heerlijk om te serveren bij gestoofde vis.

Smakelijk!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!