Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vangst van de dag: Circular Design van The North Face

Birte Govarts
2 min read

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: de allereerste circulaire collectie van The North Face.

Elke seconde wordt er ergens ter wereld een vrachtwagenlading textiel gestort of verbrand. Dat betekent dat maar liefst 87 (!) procent van het materiaal dat wordt gebruikt om kleding te produceren, eindigt als afval. The North Face streeft ernaar om dat probleem aan te pakken, om zo onze planeet te beschermen.

Met dat idee in het achterhoofd introduceert het Amerikaanse merk dit seizoen haar allereerste circulaire collectie. Die bestaat uit achttien verschillende stijlen, zoals fleecejassen en outdoorbroeken, maar ook petten en duffeltassen. Elk onderdeel van de collectie werd zorgvuldig ontworpen en uitgekozen om achteraf makkelijk gerecycleerd te kunnen worden. Heeft een product het einde van zijn levensduur bereikt? Dankzij het Clothes The Loop-programma kunnen consumenten kleren en schoenen van elk merk en in elke staat in The North Face-winkels afgeven om ze te laten recycleren.

De collectie is nu te koop op thenorthface.eu en in geselecteerde winkels.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…