Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom is babyvoeding in glazen potjes zo lang houdbaar?

3 min read

Babyvoeding uit potjes, zoals de potjes van Olvarit, is handig om verschillende redenen. De potjes zijn lang houdbaar, je kunt ze makkelijk meenemen en ze zijn zodanig samengesteld dat ze voldoen aan al de behoeften van je baby. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat babyvoeding in potjes zo lang houdbaar is? Zitten de potjes dan niet vol met allerlei bewaarmiddelen of is er een andere reden dat je ze zo lang kunt bewaren? Je leest het hier allemaal!

Lange houdbaarheid dankzij kort verhitten

De potjes van Olvarit bevatten geen bewaarmiddelen. Op het einde van het productieproces worden de potjes wel even kort verhit en daarna luchtdicht afgesloten. Dat zorgt ervoor dat de inhoud lang houdbaar blijft, zonder dat er gebruik moet gemaakt worden van conserveermiddelen.

Wist je bovendien dat het hele productieproces van de potjes babyvoeding van Olvarit eigenlijk best kort is? Het bestaat uit slechts 6 stappen:

  • Wassen
  • Snijden
  • Stomen
  • Pureren
  • In potje doen
  • Verhitten

Verdwijnen de voedingsstoffen niet uit de babyvoeding?

Geen bewaarmiddelen dus, maar hoe zit het dan met de andere ingrediënten? Bevatten potjes babyvoeding dezelfde voedingsstoffen als zelfgemaakte babyvoeding?

Zeker! Ook met babyvoeding uit potjes krijgt je kindje alle voedingsstoffen die het nodig heeft binnen. Doordat de ingrediënten gestoomd worden, behouden ze veel gezonde voedingsstoffen. Met stomen behoud je de vitamines, mineralen en smaak namelijk het beste. Zo kan je kindje er optimaal van genieten.

Omdat de veiligheid en de gezondheid van je baby uiterst belangrijk zijn, worden de ingrediënten, de fabrieken, het productieproces en het eindproduct trouwens ook constant gecontroleerd. Het produceren van babyvoeding is gebonden aan zeer strenge richtlijnen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat jouw potje veilige, gezonde voeding bevat.

Glazen potjes voor optimale kwaliteit en smaak

Ook het feit dat Olvarit glazen potjes gebruikt om hun groente- en fruithapjes in te bewaren, draagt bij tot de optimale kwaliteit en smaak van de maaltijden. Het stevige glas beschermt bovendien niet alleen de babyvoeding, het is ook handig dat je meteen kan zien wat er in het potje zit. Bovendien zijn glazen potjes beter voor het milieu, want ze zijn recycleerbaar. Perfect dus, die glazen potjes!

Kortom, je kan je kind met een gerust hart potjes geven: het krijgt zo alle nodige voedingsstoffen binnen en je hoeft je zeker geen zorgen te maken over bewaarmiddelen of andere artificiële ingrediënten. Ideaal om eens te variëren, als je eens in tijdsnood zit,  een uitstapje gepland hebt of er gewoon zeker van wil zijn dat je kind evenwichtig eet.

Meer weten? Bekijk de video!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…