Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Voedingsmiddelen die helpen om Stress te Vermijden

Elise
3 min read

Niet alleen ontspanningsoefeningen en massages helpen bij het verminderen van stress: ook voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan het verminderden van stress. Heb jij regelmatig last van stress en ben je benieuwd welke voedingsmiddelen je kunt eten om jouw stress te verminderen? Lees dit artikel dan goed door, want op deze pagina lees je precies welke voedingsmiddelen je moet eten als je stress hebt en van deze stressgevoelens af wil komen.

Voeding tegen stress: Vis

Als je veel stress hebt, raden wij je aan om je dagmenu aan te vullen met voedingsmiddelen met een grote hoeveelheid omega-3 vetzuren. In vloeibare vorm hebben deze onverzadigde vetten een positief effect op de gezondheid en omega-3 vetzuren worden zelfs natuurlijke antidepressiva genoemd. Dit komt omdat de vetten een rol spelen bij de productie van serotonine in je lichaam: een stofje waar je je gelukkiger door voelt. Je vindt omega-3 vetzuren in vissoorten als tonijn, zalm en makreel. Geen liefhebber van vis? Dan kun je ook amandelen, walnoten, aardbeien, frambozen en lijnzaadolie nemen om omega-3 vetzuren binnen te krijgen.

Voeding tegen stress: Avocado

Als je gestrest bent, verbruikt je lichaam veel magnesium. (Opgelet voor een Magnesiumtekort) Dit mineraal is betrokken bij de opbouw van spieren en botten en zorgt er in gespannen situaties voor dat je spieren en zenuwen ontspannen en de bloeddruk op peil blijft. Heb je langere tijd last van stress, dan kun je een tekort aan magnesium ontwikkelen. Eet je een avocado, dan vul je jouw magnesiumniveau meteen goed aan door de grote hoeveelheid magnesium in avocado. Is jouw magnesiumgehalte weer wat aangevuld, dan voel je je meteen stukken beter.

Voeding tegen stress: Pure chocolade

Ben jij een groot liefhebber van chocolade? Dan heb je geluk, want ook pure chocolade helpt bij het verminderen van stress. Chocolade met een cacaogehalte van meer dan 70 procent is rijk aan het aminozuur tryptofaan. Dit stofje bevordert de aanmaak van serotonine, waardoor je je beter voelt. Daarnaast draagt pure chocolade bij aan de productie van melatonine, waardoor je beter kunt slapen. Slaap je beter, dan heb je meer energie en raak je minder snel gestrest. Je hoeft dus niet alleen vis te eten en je bent ook niet aangewezen op avocado alleen, want je kunt ook pure chocolade eten om de stress van je af te schudden.  

Door Elise

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…