Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Voor deze 5 zaken kun je een oogkompres prima gebruiken

4 min read

‘s Avonds na een drukke werkdag een koel of net warm oogkompres aanbrengen, en even een paar minuten niks doen, zalig toch? Oogkompressen kunnen voor tal van zaken gebruikt worden en wonderen doen voor je ogen. We sommen even de belangrijkste voor je op.

Vermoeide ogen

Heb je last van vermoeide ogen en wallen? Verwen je ogen dan met een oogkompres. Een fris oogkompres zal ervoor zorgen dat je ogen wakkerder lijken. Ook een warm kompres kan helpen. De warmte helpt de spieren rondom onze ogen te ontspannen, waardoor de spanning en het drukkende gevoel van vermoeide ogen sterk afneemt, en we van die vermoeide blik verlost raken.

Oogontstekingen

Een oogontsteking, ook wel blefaritis genoemd, ontstaat wanneer onze ogen besmet raken met een bacteriële infectie. De bacteriën irriteren onze oogleden en talgklieren, waardoor de typische klachten van een oogontsteking optreden.

Om van blefaritis af te komen, moeten de bacteriën die de ontsteking veroorzaken uitgeroeid worden.  Hiervoor moet het oog grondig gereinigd worden. Een kompres kan hierbij helpen.

Zo reinigen de oogkompressen van Kamillosan Ofta bijvoorbeeld de oogleden en wimpers en werken ze dankzij de kamille-extracten ook verzachtend en licht antiseptisch. Ideaal voor het behandelen van allerhande oogontstekingen.

Gezwollen ogen

Ook wanneer je last hebt van gezwollen ogen kan een oogkompres wonderen verrichten. De combinatie van lichte druk en een fris kompres zorgt ervoor dat de zwelling rondom je ogen afneemt, en je oog er weer normaal gaat uitzien.

Algemene ooghygiëne en huidveroudering

Vooral wanneer je make-up draagt, is het belangrijk voor het slapengaan je gezicht en ogen goed te reinigen. Anders kunnen er ‘s nachts vuiltjes in je oog achterblijven, die voor een oogontsteking kunnen zorgen.

Bovendien kunnen je wimpers afbreken wanneer je je mascara ‘s avonds niet verwijdert. Je ogen goed reinigen is dus de boodschap. Dit doe je best eerst met make-upremover en vervolgens nog eens met lauw water. Indien je er zeker van wil zijn dat al het vuil uit je ogen verwijderd is, kan je nog een kompres aanbrengen. Kompressen zoals die van Kamillosan Ofta hebben namelijk een reinigende werking.

Blauw oog

Een blauw oog is niet alleen pijnlijk, het is ook vrij gênant. Gelukkig verdwijnt een blauw oog automatisch opnieuw na een paar dagen, zonder dat er een uitgebreide behandeling bij komt kijken. Je kan het genezingsproces wel versnellen door een koel kompres aan te brengen. De koude zal de zwelling beperken en zorgt ervoor dat de bloedvaten samentrekken. Hierdoor wordt de inwendige bloeding die het blauw oog veroorzaakt minder erg.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…