Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De voordelen van yoga tijdens de zwangerschap

Camille
3 min read

Zwangerschapsyoga is de ideale manier om op een praktische wijze te bewegen, te genieten en stil te staan bij je zwangerschap. Bovendien wordt er bij elke lichaamshouding aandacht besteed aan de ademhaling en ontspanning. En dat is juist heel belangrijk bij een bevalling. Het is dus niet alleen een manier om je te leren ontspannen tijdens de zwangerschap, het is ook een prettig manier om je voor te bereiden op de bevalling.

Yoga vooraf

De achterliggende gedachte van yoga is de balans tussen je lichaam en geest zodanig te herstellen, dat je vanzelf een innerlijke rust gaat ervaren. Deze rust heb je nodig om je lichaam (onder)bewust het groene licht te geven om zwanger te worden.

Tijdens

In de negen maanden van je zwangerschap verandert er heel veel in je lichaam. De meest opvallende is de toename van je omvang en gewicht. Dit zorgt ook voor een verplaatsing van het zwaartepunt van je lichaam, waardoor bij normale beweging andere spieren dan gewoonlijk worden aangesproken. Dit zorgt voor allerlei (spier)pijnen, die met zwangerschapsyoga makkelijk kunnen worden verlicht en voorkomen

Enkele andere voordelen:

1. Gezond zwanger 

Zwangerschapsyoga bereidt je lichaam goed voor op de bevalling. Het brengt je in contact met je lichaam, jezelf en je baby. Het neemt eventuele stress of spanningen weg.

2. Zwangerschapskwaaltjes

Yoga tijdens je zwangerschap kan er ook voor zorgen dat zwangerschapskwaaltjes, zoals het vasthouden van vocht,verbeterd wordt.

3. Minder rugpijn

Zwangerschapsyoga helpt je om je ruggengraat soepel te houden. Je voelt meer bewegingsvrijheid en dit werkt ook in je voordeel tijdens de bevalling.

4. Oefeningen

Tijdens de yoga ga je allerlei lichaamsoefeningen doen en leer je adem-, pers-, en ontspanningstechnieken die heel goed van pas kunnen komen tijdens de bevalling.

5. Yoga na je bevalling

Na je bevalling is yoga een uitstekend middel om je lichaam weer snel naar 100% daadkracht te krijgen. Wederom is de balans tussen lichaam en geest hier de sleutel tot succes. Alles wat je in de afgelopen negen maanden hebt moeten aanpassen om het ongeboren nieuwe leven ten dienst te kunnen zijn, mag je nu weer afleren. Als je bij de veranderingen hulp hebt gehad van yoga, ligt het voor de hand dat je die hulp ook weer krijgt bij het terugdraaien ervan.
Klik hier voor meer info!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…