Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom corrigerend ondergoed slecht is voor je gezondheid

Olivier
2 min read

Draag jij wel eens corrigerend ondergoed om je overtollige kilootjes te verbergen? Dan hebben wij slecht nieuws! Corrigerend ondergoed blijkt namelijk helemaal niet zo goed te zijn voor je gezondheid. Zo kan het dragen van corrigerend ondergoed onder andere leiden tot meer reflux en zenuwpijn.

Het komt steeds vaker voor dat mensen last krijgen van de aandoening genaamd, “Meralgia Paresthetica”. Dit is een aandoening van de huidzenuw bij het bovenbeen. Normaal gesproken hebben alleen zwangere vrouwen hier last van, of bijvoorbeeld mensen die in korte tijd veel zijn aangekomen. Uit recent onderzoek blijkt echter dat het dragen van corrigerend ondergoed er ook voor kan zorgen dat je last krijgt van deze aandoening.

Teveel druk op het onderlichaam

Door de druk die het vormende ondergoed op het onderlichaam uitoefent, worden de organen dicht op elkaar geperst, waardoor het zuur in de maag de slokdarm ingedrukt wordt. Hetzelfde gebeurd wanneer je bijvoorbeeld vaak strakke broeken draagt.

Je kunt natuurlijk beter dat puntje taart laten staan, in plaats van te grijpen naar corrigerend ondergoed, maar er is niet bewezen dat corrigerend ondergoed slecht is voor iedereen. Zolang je niet elke dag gebruik maakt van corrigerende kleding, hoef je je geen zorgen te maken.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…