scrollTop top

Waarom een stralende glimlach je meer zelfvertrouwen geeft

Waarom een stralende glimlach je meer zelfvertrouwen geeft

Mensen die vaak en makkelijk lachen komen meer zelfverzekerd over. Lachen heeft tenslotte ook een grote invloed op je gemoedstoestand en uitstraling naar anderen toe. Ontdek waarom een stralende glimlach je meer vertrouwen geeft.

Geven en ontvangen

Het is prettig om met een warme glimlach te worden begroet. Zowel de gever als de ontvanger van de glimlach krijgen er een hoop signalen van mee. Met één simpele glimlach kun je zonder woorden de boodschap doorgeven dat een ander oké is en geaccepteerd wordt. In sommige gevallen kun je met een stralende glimlach zelfs verklappen dat je iemand aantrekkelijk vindt.

Makkelijk of moeilijk?

Mensen die moeilijk en weinig glimlachen komen weleens ten onrechte over alsof ze minder sociaal en aardig zijn. Wie niet makkelijk glimlacht, lijkt letterlijk iets te verbergen. Het werkt argwaan op en kan op sociaal vlak in je nadeel werken. Een slecht of beschadigd gebit kan echter de simpele reden zijn dat lachen minder makkelijk gaat.

Veel mensen bevestigen dat onzekerheid over het gebit een negatief effect heeft op het zelfvertrouwen. Wie veel en spontaan durft te lachen, ook naar vreemden, geeft op onbewust niveau het signaal dat ze makkelijk te benaderen zijn. Mensen die graag en oprecht lachen worden ook meer aantrekkelijk gevonden omdat dit als positief en ‘veilig’ gedrag wordt ervaren.

Innerlijk en uiterlijk

Het hebben van een mooi gebit gaat veel verder dan alleen uiterlijk vertoon. Ook op psychologisch vlak schuilt er meer achter. De innerlijke zelfacceptatie kan enorm worden versterkt met een mooie glimlach waar je zelf tevreden mee bent. Dit ‘natuurlijke visitekaartje’ is daarom voor veel mensen een pluspunt in sociale interacties.

Mensen die hun gebit hebben laten verbeteren door middel van bijvoorbeeld porseleinen veneers zijn over het algemeen erg te spreken over de verbeteringen en reacties. Het tevreden gevoel over de eigen glimlach en de verhoogde spontaniteit maken dagelijkse interacties veel leuker. Het is ook enorm fijn om anderen aan te kunnen spreken zonder dat alle aandacht naar een ontsierend gebit gaat.

Meer vertrouwen

Door te lachen komen er endorfines vrij in het lichaam. Dit zijn hormonen die ook wel bekend staan als ‘oppeppers’, een fijn cadeautje van de natuur dat ook tijdens lichamelijke beweging vrijkomt. Je voelt je er beter door en het zelfvertrouwen stijgt. Glimlachen staat daarom nauw verbonden met het zelfbeeld en de manier waarop we als mensen handelen en reageren.

Niet tevreden met je glimlach? Klik hier voor gratis Smile advies! »

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  266.264.063
 • Aantal
  doden
  5.261.544
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.868.906
 • Aantal
  doden
  27.319

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!