Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom foliumzuur zo belangrijk is voor en tijdens de zwangerschap

Olivier
3 min read

Foliumzuur is een van de belangrijkste middelen die voor en tijdens de zwangerschap van grote invloed kan zijn. Het weet op alle terreinen de zwangerschap te bevorderen, waar jij later de vruchten van plukt.

En dat is niet alles. Want ook voor vrouwen die zwanger willen worden weet foliumzuur wonderen te verrichten. Dus voor, en na de zwangerschap is foliumzuur als hulpmiddel onmisbaar.

Benieuwd wat foliumzuur precies is en wat andere voordelen zijn? Lees dan snel verder!

Wat is foliumzuur precies?

Voordat we dieper in de voordelen van foliumzuur duiken, is het handig om te weten wat dit wondermiddel nu eigenlijk is.

Wat veel mensen niet weten, is dat je dagelijks al foliumzuur binnenkrijgt door gezond en gevarieerd te eten. In diverse soorten voeding is namelijk de vitamine B11 te vinden, ofwel foliumzuur. In ons lichaam zorgt deze vitamine ervoor dat de aanmaak van rode en witte bloedcellen opgang blijft. Ook bevordert het de groei van ons eigen lichaam.

Je kunt dus al raden waarom foliumzuur bij een zwangerschap zo’n grote rol kan spelen: het bevordert ook de groei van je kind. Dat doet het vanaf het moment dat je zwanger raakt, waardoor de kans op een gezond kind alleen maar verder toeneemt.

Belang van foliumzuur vooraf de zwangerschap

Al voordat je zwanger bent kan foliumzuur jou helpen je voor te bereiden voor een mogelijke zwangerschap. Doordat het ruim vier weken duurt voordat foliumzuur echt invloed kan hebben op jouw lichaam, moet je direct als je probeert om zwanger te worden met het slikken van foliumzuur tabletten beginnen.

Als je dan eenmaal zwanger bent, kan je er zeker van zijn dat de tabletten hun werk al doen. Het beste moment om te starten met de tabletten, is vanaf het moment dat je stopt met anticonceptie.

Gemiddeld is een vrouw binnen 6 weken zwanger, wat dus zou betekenen dat je vaak het beste af bent om direct met het slikken van foliumzuur tabletten te beginnen.

Belang van foliumzuur tijdens de zwangerschap

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Omdat je natuurlijk van plan bent om jouw ongeboren kind een verre voorsprong in het leven te geven, is de ontwikkeling gedurende jouw zwangerschap van groot belang.

Dit is de fase waar een kind zich verder kan ontwikkelen wanneer het van voldoende voedingsstoffen is voorzien. De beroemde werking van foliumzuur, helpt hier logischerwijs bij.

Je kunt ook als je niet voorafgaand de zwangerschap foliumzuur geslikt hebt, altijd nog met de tabletten beginnen. Weliswaar zal de invloed van de tabletten minder groot zijn dan wanneer je vooraf was begonnen. Echter zal het effect altijd aanwezig zijn, wat reden genoeg is om voor foliumzuur te kiezen.

Het is bewezen dat het menselijk lichaam beter in staat is om foliumzuur op te nemen van tabletten dan voedsel. Het is dan ook geen verrassing dat foliumzuur ongekend populair zijn.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…