Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom positief denken zo belangrijk is tijdens het afslanken

Camille
3 min read

We weten het reeds allemaal: positief denken heeft een positieve uitwerking op je lichaam en je gezondheid. Steeds meer mensen doen hun best om positiever te gaan denken en daar hebben zij goede redenen voor.

De leer van het positief denken gaat ervan uit dat negatief denken, voelen en handelen de mens psychisch en lichamelijk uit balans kan brengen en hem dus ook ziek kan maken.  Er wordt hierbij ook van uit gegaan dat dit soort negatieve gedachten een aantal dingen kan veroorzaken, zoals:

 • Neurosen
 • Depressies
 • Remmingen
 • Nervositeit
 • Opgewondenheid
 • Stress

Ook afvallen en positief denken liggen dicht bij elkaar. Afvallen heeft te maken met een gezond eetpatroon, maar ook met een gezonde mindset. Hoe je dus over eten denkt.  Door een positieve instelling en denkwijze is het mogelijk om meer energie te krijgen en  kracht die je nodig hebt om je gezondheid, succes en levensvreugde te kunnen bepalen. Zo kan je er ook in slagen om succesvol af te slanken.

1. Positief denken trekt positievere dingen aan

En dat wordt ook meer en meer bewezen door mensen die hebben besloten om zo positief als mogelijk te gaan denken. Zij trekken gewoon ook positieve dingen aan, waardoor zij zich beter in hun vel gaan voelen en ook daadwerkelijk die grotere hoeveelheid energie in zich op weten te nemen.

2. Door positief denken verandert je hele instelling

Door positief te denken verandert je kijk op alles om je heen. Laat de negatieve dingen achterwege, die kosten je alleen maar energie. En die gebruik je toch liever voor de leukere, positievere dingen in het leven?

Positief denken kan dus alles veranderen. Je ziektebeeld, maar ook je totale energie en je ingesteldheid.

3. Wees trots op je bereikt hebt

Vier elke overwinning en elke gram die je al bent afgevallen.  Succesvol afvallen en dit ook volhouden gaat verder dan alleen het getal op die weegschaal!

4. Zelfvertrouwen

Afvallen kost veel tijd. Je gaat je eetgewoontes veranderen en dat is niet altijd vanzelfsprekend. Sowieso bestaat afvallen uit ups en downs. Het lukt bijna niemand om na 1 week veel kilo’s te verliezen. Hou vol. Daarom is zelfvertrouwen zo belangrijk.

Positief denken tips

 1. De realiteit is buigbaar
 2. Richt je op de positieve dingen
 3. Maak van elke negatief ding, iets positief
 4. Ontspan
 5. Lach!
Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…