Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat gebeurt er met je huid als je slaapt met make-up?

Anja
2 min read

Je hebt een lange, vermoeide dag achter de rug, je bent net pas thuis en je wilt het liefst zo snel mogelijk je bed in duiken. Niet iedereen heeft er dan nog zin in om de make-up eraf te halen. Voor een mooie huid is dat echter wel ontzettend belangrijk. Want wat gebeurt er met je huid als je slaapt met make-up? Wij hebben 5 gevolgen voor jullie op een rijtje gezet!

Irriterend

Slapen met make-up werkt ontzettend irriterend. Vooral als je de oogmake-up laat zitten. Er komt altijd wat van de eyeliner en mascara in de ogen. ’s Nachts slaap je met de ogen dicht. Je knippert het vuil dus niet uit je ogen. Hierdoor kan je ’s ochtends wakker worden met geïrriteerde ogen omdat de make-up resten met irriterende bacteriën langer in je ogen zijn blijven zitten.

Ontstoken haarzakjes

Doordat oogmake-up de haarzakjes volledig afsluiten, kunnen deze verstopt raken. Dit kan een flinke oogontsteking als gevolg hebben.

Vrije radicalen

Wanneer je met make-up slaapt, kunnen de vrije radicalen de huid onnodig beschadigen. Dit geldt ook voor dames die geen make-up dragen en hun huid ’s avonds niet reinigen. Er blijven afvalstoffen en slechte bacteriën achter op de huid. Hierdoor verslapt de huid en krijg je eerder een gevoelige huid.

Onvoldoende werkstoffen voor de huid

Omdat je ’s avonds voor het slapen gaan de huid niet reinigt, gebruik je hoogstwaarschijnlijk ook geen verzorgende crème. ’s Avonds neemt de huid de meeste werkstoffen op en kan de huid optimaal herstellen. Door tekortkoming van die werkstoffen uit de crème kan het herstelproces vertraagd worden.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…