scrollTop top

Wat je nog niet wist over broccoli

Wat je nog niet wist over broccoli

Broccoli is één van de gezondste groenten en wordt ook wel aanschouwd als de koning van de groenten. Dat komt door de voedingswaarden die aanwezig zijn in broccoli. De belangrijkste voordelen van broccoli hebben we even voor jullie opgesomd:

Verjongend

Broccoli is heel gezond en niet alleen een échte vitaminebom, maar ook bijzonder rijk aan vezels. Daarnaast zit er heel wat vitamine C in waardoor broccoli je bindweefsel sterk houdt en zo je huid beschermt tegen veroudering. De vezels die in broccoli aanwezig zijn, zijn ook goed voor je cholesterol en je spijsvertering.

Essentiële voedingsstoffen

In broccoli zitten een heleboel vitamines. Bijna elke bekende vitamine is in deze groente aanwezig. De enige vitamine die niet in broccoli voorkomt is vitamine D. Verder is broccoli rijk aan zogenaamde macromineralen, onder andere calcium, magnesium en kalium.

Ziektes voorkomen

De groente bevat een erg bijzondere stof die een heleboel uiteenlopende ziektes kan bestrijden. Deze stof wordt ook wel sulforafaan genoemd en kan maagzweren voorkomen. Ook zal de kans op het ontwikkelen van maagkanker en bepaalde hartproblemen kleiner worden.

Botontkalking

In broccoli is er heel wat calcium aanwezig, daarom zijn ze extra werkzaam tegen osteoporose.

Urineblaas

Door sommige mensen wordt zelfs beweerd dat deze bijzondere groente blaaskanker zou kunnen voorkomen, of deze kankervorm tenminste weten te vertragen. Om de kans op blaaskanker te verkleinen hoef je slechts twee keer per week een portie broccoli op het menu te zetten. De kans dat je kanker aan je urineblaas ontwikkelt, zal dan afnemen met wel 44 procent. Slechts dertig gram broccolischeuten zal wel tot vijftig keer meer sulforafaan bevatten dan in de volledige groente.

Zo zie je maar dat broccoli heel wat voordelen kan bieden voor je gezondheid.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  520.460.658
 • Aantal
  doden
  6.262.229
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.127.123
 • Aantal
  doden
  31.656

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!