Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat zijn de beste fitness trackers?

Milan
4 min read

Je hoort er tegenwoordig heel veel over: fitness trackers. Maar wat zijn dit eigenlijk voor apparaatjes? En wat kun je ermee? Fitness trackers zijn kleine gadgets die je helpen om bij het onderhouden van een levensstijl met meer beweging. Ze kunnen je een waarschuwing geven als je te lang achter elkaar hebt gezeten en dringend wat beweging nodig hebt.

Ze kunnen je stappen tellen om ervoor te zorgen dat je voldoende beweging krijgt op een dag. Ook kunnen ze je hartslag meten en je slaappatroon registreren. Het voordeel hiervan is dat je je meer bewust bent van je gedrag en het daardoor ook makkelijker wordt om hier wat veranderingen in aan te brengen. Het is eigenlijk een soort coach die je motiveert en helpt. Heel handig natuurlijk.

Top 4 fitness trackers

Fitness trackers zijn dus heel erg makkelijk voor iedereen die van sporten houdt en inzicht wil krijgen in zijn conditie. En het is ook erg handig voor iedereen die wat meer wil gaan bewegen. Maar omdat het aanbod van fitness trackers zo groot is, vraag je je waarschijnlijk af welke je het beste kunt kopen. Wij hebben een top 4 gemaakt van fitness trackers die super multifunctioneel zijn en handig in gebruik:

  1. Jawbone UP24.
  2. Fitbit Flex.
  3. Misfit Shine.
  4. Withings Activité.

Jawbone UP24

Misschien wel de allerbeste fitness tracker van dit moment is de Jawbone UP24. Dit apparaatje in de vorm van een armbandje heeft alles wat je van een fitness tracker mag verwachten. Het apparaatje bevat een stappenteller, registreert wat en wanneer je eet, hij weet hoeveel beweging je krijgt en hoe het gesteld is met je nachtrust. Daarnaast kun je pushmeldingen instellen. Bijvoorbeeld om je te waarschuwen als je te lang hebt gezeten of om je te vertellen dat voldoende beweging hebt gehad op een dag. Alle gegevens worden opgeslagen en kun je op elk gewenst moment terugvinden in een handig overzicht. Je kunt ook bepaalde doelen voor jezelf stellen. Met behulp van deze fitness tracker zal je elk gewenst doel met het grootste gemak bereiken.

Fitbit Flex

Ben je niet zo sportief aangelegd maar wil je toch aan je conditie werken? Dan is de Fitbit Flex ideaal voor jou. Dit apparaatje is in vergelijking met andere fitness trackers redelijk goedkoop. En je kunt er toch alles mee doen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel en hoe intensief je beweegt, hoeveel stappen je zet, hoeveel je eet en hoe je slaapt. Ook kun je jezelf doelen stellen. Zeker voor beginners is dit meestal wel voldoende. De Fitbit Flex zit comfortabel om je pols en is gemakkelijk te bedienen. Als de tracker bevalt kun je altijd nog besluiten om over te stappen op de duurdere Jawbone UP24 met meer mogelijkheden en functionaliteiten.

Misfit Shine

Ben je op zoek naar een handige gadget die ook nog eens heel erg fancy is? Dan is er geen betere optie denkbaar dan de Misfit Shine. Deze fitness tracker kan alles wat je van een dergelijk apparaatje verwacht, én meer. Hij houdt bij hoeveel stappen je zet, maar ook hoeveel calorieën je verbrandt. Daarnaast kun je zien hoeveel uren je slaap en wat de kwaliteit van je nachtrust is. Je kunt de fitness tracker via bluetooth verbinding laten met je smartphone zodat je gegevens tussen de verschillende apparaten kunt uitwisselen. Je kunt de Misfit Shine om je pols dragen maar ook op andere manieren. Als ketting om je nek bijvoorbeeld, of aan je blouse.

Withings Activité

Ben je op zoek naar een stijlvol accessoire wat ook nog eens heel functioneel is? Dan kun je niet om de Withings Activité heen. Dit apparaatje ziet er uit als een chique polshorloge maar heeft daarnaast ook een fitness tracker aan boord. Je kunt zien hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel je slaapt. Daarnaast kun je het apparaatje contact laten maken met je smartphone en je gegevens dus ook op een ander device bekijken. De Withings Activité is minder geavanceerd dan de andere fitness trackers in ons lijstje. Maar daar tegenover staat dat dit een prachtig product is voor iedereen die op zoek is naar het beste van twee werelden.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…