Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Weinig zelfvertrouwen? Zo word jij zeker over je lichaam

Anja
3 min read

Je hebt een te dikke buik, je vindt dat je oren net iets te ver naar voren staan of je bent niet tevreden over je neus. Iedere vrouw heeft wel iets waar ze ontevreden over is, maar wat als jouw zelfvertrouwen echt omlaag gebracht wordt door dat ene ding waar je niet helemaal tevreden over bent? Dan is het tijd om je zelfvertrouwen te verbeteren en wel door de tien tips in dit artikel te gebruiken.

1: focus op de goede dingen

Focus op de delen van je lichaam die je wel mooi vindt. Ben je niet zo blij met je buik, maar ben je wel tevreden met je billen? Focus dan niet steeds op die buik, maar wees blij met je mooie bilpartij!

2: maak gebruik van je troeven

Gebruik kleding om je sterke punten te benadrukken. Je kunt jezelf niet alleen laten focussen op de lichaamsdelen waar je wel tevreden mee bent, maar dit kun je andere mensen ook onbewust laten doen. Draag bepaalde kledingstukken die jouw sterke punten benadrukken en je ziet er beter uit, waardoor je zelfvertrouwen hoger wordt.

3: vergelijk jezelf niet met anderen

Stop eens met jezelf met andere te vergelijken. Soms pakt dit positief uit, maar vaak haalt het je alleen maar naar beneden en dit moet je juist voorkomen. Jij bent jezelf en hier moet je blij mee zijn.

4: lijstje met positieve uiterlijke kenmerken

maak een lijst van dingen die je mooi, leuk of aantrekkelijk vindt aan jezelf. Je nagels, je tenen, je vingers, je navel, het maakt niet uit wat je erop zet. Alles waar je blij mee bent, mag op de lijst.

5: zorg voor jezelf

Zorg goed voor jezelf. Laat je jouw persoonlijke verzorging varen, dan heeft dit altijd een negatieve uitwerking op jouw zelfvertrouwen.

6: veranderingen

Tip 6: verander dingen die je kunt veranderen. Niet blij met je kapsel? Ga dan naar de kapper en doe er iets aan. Dingen die je niet kan veranderen, worden opgeheven door de dingen waar je wel tevreden over bent.

7: koester complimenten

Tip 7: schrijf alle complimenten op die je krijgt. Ben je even down, dan lees je de complimenten nog eens door en krijg je echt een boost.

8: kledij waarin je je goed voelt

Draag kleding waar jij je goed in voelt. Voel je je een beetje dik in een jurkje of vind je dat jouw grote borsten wel heel erg opvallen in dat shirt? Trek het dan niet aan. Het leven is te kort om dingen te dragen waar je je niet goed in voelt!

9: geef complimenten

Geef andere mensen ook complimenten. Geef je zelf meer complimenten, dan krijg je ook meer complimenten terug.

10: werk eraan

Echt niet tevreden? Doe er dan iets aan en vier ieder succes. Vind je echt dat je te zwaar bent? Zwelg dan niet in zelfmedelijden, maar ga naar de sportschool en verander je eetpatroon. Iedere kilo die je kwijtraakt, is een succes om uitgebreid bij stil te staan.

 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…