Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo haal je het meeste uit je fitness abonnement

Bram
2 min read

Ben jij de trotse eigenaar van een fitness abonnement? Probeer deze slimme fitness tips en breng je workout naar een hoger niveau.

Sta rechtop als je fietst

Als je gebruik maakt van de fietstoestellen kan je rechtop gaan staan i.p.v. neer te zitten. Het zal je lichaam een extra workout geven. Je kan het vergelijken met spinning. Je been- en buikspieren worden extra getraind.

Ga touwtjespringen

Er ligt altijd wel ergens een springtouw die niemand lijkt te gebruiken. Probeer het eens, touwtjespringen is erg effectief en snel. Om de oefening moeilijker te maken kan je squat sprongen proberen. Het is een zware workout maar je zal het verschil voelen.

Haal meer uit de loopband

Begin makkelijk en doe twee minuten snelwandelen, twee minuten joggen en twee minuten sprinten. Herhaal dit gedurende 18 minuten. Geef jezelf nieuwe uitdagingen door fitnessdoelen te bedenken. Probeer elke week een aantal kilometers te lopen en drijf het aantal gradueel op.

Zwemmen als workout

Heeft je fitness een zwembad, goed nieuws! Zwemmen is de ideale workout voor gewichtsverlies, krachttraining én uithouding. Ga in het begin of op het einde van je workout een halfuurtje zwemmen, je zal je herboren voelen en je lichaam is nog nooit zo fit geweest.

Tennis workout

Sommige Fitnesszalen hebben een tenniszaal. Tennis is dan ook een goede manier om calorieën te verbranden. Het voelt meer als een spel dan als een workout, je kan het daarom makkelijk volhouden. Speel met je vrienden een match en loop na elk spel een rondje rond het tennisveld om je hartslag hoog te houden.

Zoek een fitness vriendje!

Door samen met een vriend naar de fitness te gaan zal je elkaar motiveren met aanmoedigingen en vriendelijke competitie. Je zal samen afspreken, zo wordt het moeilijk om een workout over te slaan als je even minder motivatie hebt.

 

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…