Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kan je gemakkelijk afvallen zonder een streng dieet

Anja
2 min read

Bijna iedereen heeft het wel eens geprobeerd: afvallen. Niets is zo vervelend en lastig om te doen. De één kiest voor een crashdieet, de ander laat een paar weken lang de koolhydraten staan. Maar vaak zitten de kilo’s er een paar weken later alweer aan. De meest effectieve manier om af te vallen is echter zonder een streng dieet.

Eet bewust

Eigenlijk is het simpel. Als je elke dag goed let op wat je eet, zal je zien dat het afvallen vanzelf gaat. Je hoeft er geen dingen voor af te zweren, je hoeft alleen maar te matigen. Instinctief weet je best wat wel of niet goed voor je is. Komkommer is goed, een patatje mayo niet, daar heb je geen dieetboek voor nodig. Het kan helpen om calorieën bij te houden, maar zorg wel dat je genoeg goede voedingsstoffen binnen krijgt.

Bewegen loont

Bij gezond leven hoort bewegen. Niet iedereen is een sporter, maar bewegen kan ook op andere manieren. Iedere dag een half uur tot een uur wandelen is ook goed voor je lichaam. Zelfs het huishouden doen zorgt voor aardig wat beweging. Met een goede combinatie van eten en bewegen val je vanzelf af en met dit patroon blijf je ook op een gezond gewicht. En daar is geen enkel dieet voor nodig.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…